Lengyel Ferenc túljutott a Manaszlu legmagasabb pontján

 

Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója az alaptábor legmagasabb pontjának számító, 5160 méteres Larke-hágón keresztül jutott el a hágótól mintegy 20 kilométerre fekvő Samdoig (3872 m), majd innen csütörtökön érte el Sama Gaun faluját – közölte a Kalifa Alpin Csapat.

Közlésük szerint remekül halad Lengyel Ferenc, így hamarosan megérkezhet a Föld nyolcadik legmagasabb hegyének, a 8163 méter magas Manaszlu 4700 méteren fekvő alaptáborába, és megkezdheti a magaslati táborok kiépítését.

A hegymászó idei célja, hogy az Alpok 82 négyezresének és a 7134 méteres Ibn Szína-csúcs megmászása után oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül teljesítse első nyolcezresét, a 8156 méter magas Manaszlu meghódítását.

 

A közlemény idézi Lengyel Ferenc hegymászót, aki elmondta, hogy kemény napon vannak túl. „Érdekes belegondolni, hogy már magasabban voltam, mint a Mont Blanc csúcsa, de őszintén szólva már nagyon várom, hogy az alaptáborban legyünk, és elindulhassak felfelé. Csodálatos az útvonal, de már itt az ideje mászni”– hangsúlyozta a hegymászó.