Lövöldözés volt Philadelphiában

 

Elfogta a philadelphiai rendőrség azt a férfit, aki nem sokkal korábban tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel, és túszokat is ejtett közülük – jelentették be a helyi hatóságok csütörtökön. Eric Gripp őrmester megerősítette, hogy a férfit őrizetbe vették, a megsebesített rendőröket pedig már kiengedték a kórházból.

epaselect epa07773958 Police with automatic rifles walk away from the intersection of 15th Street and W Erie Avenue during an active police shooting in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 14 August 2019. A suspect shot at least five Philadelphia police officers, with gunfire continuing for more than one hour. One suspect is in custody and a second suspect is under SWAT surveillance in a house near the intersection of 15th Street and W Erie Ave. EPA/STRINGER

(Fotó: EPA/Stringer)

Cikkünk frissült. 

A lövöldözés helyi idő szerint szerda este tört ki a város északi negyedének egy házában, ahová a rendőrök azért szálltak ki, hogy idézést adjanak át az ott lakó férfinak. A rendőrök több, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személyt le is tartóztattak, de egyikük azonnal tüzet nyitott, és több órán keresztül tartó tűzpárbaj kezdődött.

Az elkövető hat rendőrt meglőtt, kettőt pedig egy időre túszul ejtett, őket végül egy öt órán keresztül tartó lövöldözés után tudtak kimenekíteni.

Mind a hat sebesült rendőrt kórházba szállították, egyikük sérülése sem életveszélyes, még késő este haza is engedték őket.

A Fox televízió értesülései szerint a tüzet nyitó férfi több száz lövést adott le. AR-15-ös típusú gépkarabéllyal lőtt, és más fegyverek is voltak nála. A televízióban megszólaltatott szakértők szerint az AR-15-ös az elmúlt években a tömeggyilkosok „kedvenc” lőfegyvere volt.

„Donald Trump elnököt tájékoztatták a történésekről, és az elnök szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket” – közölte Hogan Gidley, a Fehér Ház egyik szóvivője. Elmondta azt is, hogy az elnök minden segítséget felajánlott Philadelphiának. Jim Kenney, a város polgármestere szerda esti sajtókonferenciáján a fegyvertartás feltételeinek szigorítását sürgette.

A philadelphiai rendőrség adatai szerint idén – keddig bezárólag – 353 gyilkosságot követtek el a városban. A várost különösen a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények fojtogatják.

Az idén júniusban egymilliárd dollár értékű kokainszállítmányt foglaltak le a kikötőben, egy hónappal később a város egyik negyedében hat kilogrammnyi heroint és fentanilt, két kilogramm kokaint és fegyvereket találtak.