Késelés történt a brit belügyminisztérium közelében

 

London belvárosában, a belügyminisztérium épületének közelében történt a késelés csütörtökön.

Késelés történt csütörtökön a brit belügyminisztérium épületének közelében, London belvárosában (Fotó: EPA/Andy Rain)

Az áldozat az első hírek szerint életveszélyes sérüléseket szenvedett, a rendőrség később azonban azt közölte, hogy a hatvanas éveiben járó férfi nincs életveszélyben. A fegyveres rendőrök súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vettek egy 29 éves férfit.

A hatóságok vizsgálják, hogy terrorista indíttatású volt-e a bűncselekmény, de egyelőre nem találtak erre utaló jeleket. Azt sem tudni, hogy annak van-e jelentősége, hogy az incidens a belügyminisztérium közelében történt. Az épületet mindenesetre biztonsági kordonnal vették körül. Priti Patel, a konzervatív kormány belügyminisztere együttérzését nyilvánította ki az áldozatnak és családjának a Twitter közösségi portálon.

Londonban a közelmúltban jelentősen nőtt a késelések száma.  Statisztikák szerint Angliában és Walesben 2018 júliusa és 2019 júliusa között nyolc százalékkal 43 500-ra emelkedett a késes támadások száma. Boris Johnson kormányfő épp szerdán beszélt arról, hogy a kormány könyörtelen harcot hirdet a késelések „pestisszerű” terjedése ellen.