Be kellett zárni egy fürdőt Németországban, mert randalíroztak a bevándorlók

 

Újra be kellett zárni az egyik fürdőt Németországban a bevándorlók miatt. Ezúttal Düsseldorfban tört ki botrány, nagyjából hatvanan elfoglalták a csúszdákat, sértegették a többi fürdőzőt, sőt egy rendőrt is. Csak ezen a nyáron csak ezt a strandot már harmadszor kellett kiüríteni hasonló okok miatt. De szinte napi rendszerességgel vannak gondok máshol is. Düsseldorf baloldali polgármestere a harmadik eset után már úgy látja, hogy tarthatatlan a helyzet: válságtanácskozást is összehívott. Hátha az segít a bevándorlók ellen – közölte az M1.

Válságtanácskozást tartottak a hatóságok szombaton Düsseldorfban. A Bild című napilap tudósítása szerint a rendkívüli értekezleten rendőrök, biztonsági emberek, a város polgármestere, és a Rheinbad strand üzemeltetője is részt vett, miután pénteken ismét ki kellett üríteni a fürdőhelyet. Több mint 1500 embernek kellett idő előtt távoznia.

A hatóságok szerint csaknem 60 észak-afrikai bevándorló viselkedett agresszívan a strandon. Elfoglalták az ugrótornyot és a csúszdát, és nem törődtek az úszómester felszólításaival, sőt megfenyegették őt, és sértegettek egy rendőrt is..

A szombati válságtanácskozás után a város polgármestere azt mondta, hogy vasárnaptól már csak személyi igazolvánnyal lehet belépni az érintett strandra – szerintük így ki tudják szűrni a bajkeverőket. Ezen kívül pedig további szigorításokat is terveznek, és hétfőn folytatják az egyeztetéseket.

Az agresszív látogatók miatt négy hét alatt már

harmadszor kellett kiüríteni a düsseldorfi Rheinbad strandot.

Június utolsó hétvégéjén egy török férfi került összetűzésbe egy csoport észak-afrikai migránssal ugyanitt. A férfi családjával pihent a fürdőhelyen. A német lapok akkor azt írták, hogy a vita közben a csoporthoz egyre többen csatlakoztak. Végül a családapa mintegy 400 észak-afrikai és arab migránssal találta szembe magát. A helyszínre több tucat rendőrt riasztottak, akik kimenekítették a négyfős török családot, majd kiürítették a strandot.

Szintén júniusban tömegverekedés tört ki az esseni strandon is. Az összetűzésben hárman megsérültek. Egy nappal korábban nyolc férfi megtámadta és megsebesítette a fürdő biztonsági őrét. Kölnben is előfordult már, hogy verekedés miatt kellett kiutasítani a strandolókat.

Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet elnöke korábban az M1-nek adott exkluzív interjújában beszélt arról, hogy az integráció

már 30 évvel ezelőtt csődöt mondott Németországban.

30 évvel ezelőtt is volt bevándorlás az arab országokból és az integráció szinte sehol nem volt sikeres, kivéve néhány egyedi esetet. De sajnos inkább párhuzamos társadalmak maradtak, olyanok, amelyeknek saját törvényeik vannak – mondta Rainer Wendt.

A szakember akkor azt is hozzátette, hogy az utóbbi három év német migrációs politikája sokféle félelmet keltett az emberekben.  A kontrollvesztés érzése pedig nem alaptalan. Még mindig érkeznek olyan migránsok Németországba, akikről nem tudják, hogy kik ők és honnan jönnek.

A címlapfotó illusztráció.