Az interneten árulták a hamis Ferrarikat, Lamborghiniket

 

Hamis Ferrari és Lamborghini modellek értékesítésével vádoltak meg egy brazil férfit és fiát, akik a közösségi oldalon 45-60 ezer dollár között kínálták a sportautókat, az eredeti autó árának töredékéért.

Hamis Ferrari és Lamborghini autók (Fotó: EPA/Itajai Civil Police)

A rendőrség által lefoglalt hamisított Ferrari és Lamborghini járművek  (Fotó: EPA/Itajai Civil Police)

A brazil rendőrség egy illegális gyárat zárt be Itajaí városában, amely hamis Ferrari és Lamborghini autókat gyártott. A boltban régi alkatrészeket, és más rossz minőségű tartozékokat használtak. Az egyik járműben egy Chevrolet Omega motorját telepítették” – mondta a Folha de São Paulo újságnak adott interjújában Angelo Fragelli, a műveletért felelős rendőrségi vezető.

A nyomozás a két olasz luxusmárkát képviselő Sao Paulo-i jogi iroda bejelentése után indult két hónapja. A Ferrari és a Lamborghini a világ különböző részein működtet jogi irodákat hasonló esetek felderítése. Az apát és fiát az ipari tulajdonjog megsértésével vádolják, amelynek büntetési tétele három év. Sajtóhírek szerint megvolt a kellő szakértelmük a hamisításhoz, mivel mindketten közel 20 évet dolgoztak autószerelőként. A brazil média azt közölte, hogy a család már két éve űzte a jogellenes tevékenységet.

(Fotó: EPA/Itajai Civil Police)

(Fotó: EPA/Itajai Civil Police)

A rendőrség elmondása szerint a hamis sportautókat 45-60 ezer dollár között, az eredeti autó árának töredékéért kínálták a közösségi oldalakon.

A hivatalos tájékoztatásból nem derül ki, hogy az autók mely részét gyártották az üzemben, viszont az olasz márkák emblémáival ellátott kiegészítőket bemutató fotókat tettek közé.

A rajtaütés során nyolc részben elkészült autót foglaltak le, viszont még nyomozás folyik, hogy hány autó készülhetett el eddig, illetve már a megrendelők felkutatása is folyamatban van.

Fragelli hozzátette, hogy ha a rendőrség bizonyítani tudja, hogy a megrendelők tudatában voltak az autók hamis voltának, akkor ellenük is eljárás indul.