Fizetőkapunál várakozó magyarokat tarolt le egy ámokfutó a horvát autópályán

 

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közölte: a balesetben érintett család tagjainak az állapota stabil. Az M1 úgy tudja, hogy a sérülteket, a horvát sajtó értesüléseivel szemben, nem tartják mesterséges kómában, mindannyian maguknál vannak.

Cikkünk frissült.

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy magyar család három tagját, miután a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú gépjármű – számolt be a részletekről a helyi sajtó pénteken.

Az eset csütörtökön délután történt az A4 autópályán, a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál.

A magyar család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor – szemtanúk szerint – fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet egy 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyarok autója először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

Háromnegyedórát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a 38 éves magyar férfit és a 38 éves magyar nőt, valamint a gyermeküket. Válságos állapotban szállították őket kórházba.

A balesetben érintett család tagjai közül az édesapának és a 8 éves kisfiúnak van magyar állampolgársága, az édesanyának nincs. Az édesapa és a fiú egy kórházban vannak, az édesanya egy másik kórházban – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Az édesapa és a fiú a műtétek után az intenzív osztályon vannak, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben, az édesanya állapota is stabil. A Külgazdasági és Külügyminisztérium információi szerint egy nem Magyarországon élő családról van szó, akiknek a konzulok minden segítséget megadnak – mondta Menczer Tamás.

Az M1 úgy tudja, hogy a sérülteket, a horvát sajtó értesüléseivel szemben, nem tartják mesterséges kómában, mindannyian maguknál vannak.