Rendőri védelmet kapnak a tűzoltók és a mentősök Johannesburgban

 

Rendőri védelmet kapnak a tűzoltók és a mentősök Johannesburgban a mentőszolgálatokat ért sorozatos támadások miatt – jelentette be David Tembe, a dél-afrikai rendőrség szóvivője szerdán.

Johannesburgban rendőri védelmet kapnak a tűzoltók és a mentősök – közölte  David Tembe, a dél-afrikai rendőrség szóvivője szerdán. Az intézkedés értelmében este tíz és reggel hat óra között a kiemelten veszélyeztetett városrészekben a mentőszolgálatok tagjait fegyveres rendőrök fogják kísérni.

Az egészségügyi személyzet és a tűzoltóság tagjai egyre gyakoribb támadásokra panaszkodnak a bűnözés sújtotta johannesburgi negyedekben. Csak a múlt héten három ilyen incidens történt Tembe szerint, míg az év eleje óta összesen tíz.

A rendvédelmi hatóság szóvivője kijelentette: a johannesburgi rendőrség a jövőben határozottabban fel fog lépni így biztosítva, hogy ilyesmi soha ne fordulhasson elő többé. A mentőszolgálatok tagjai az őket ért erőszakcselekmények miatt már egy ideje önvédelmi kiképzésben is részesülnek. A mentőautókat ezen felül riasztókkal is felszerelték.

Két évvel korábban Fokvárosban vezették be elsőként a rendőrségi védelmet a mentőegységek számára.

A címlapfotó illusztráció.