Tíz migráns meghalt egy falnak ütköző furgonban Törökországban

 

Falnak ütközött egy menekülteket szállító furgon szerda reggel a nyugat-törökországi Edirne tartományhoz tartozó Meric faluban, néhány kilométerre a görög határtól. A balesetben legalább 10 migráns meghalt, 30-an megsérültek – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Edirne tartomány kormányzói hivatala közleményében azt írta: a csendőrök egy ellenőrzőpontnál megállásra szólították fel a gyanús járművet, amely azonban továbbhaladt, gyorsított és a falu központjában található kereszteződésben egy üzlethelyiségnek csapódott.

A helyszínre érkező mentőegységek a sérülteket kórházba szállították.

A Demirören török hírügynökség beszámolója szerint a bevándorlók Görögországba tartottak. Az átjutást arrafelé nehezíti, hogy a török csendőrség fokozottan ellenőrzi a térséget.

A mintegy 200 kilométer hosszú görög-török határ túlnyomó részén az Évrosz – törökül Meric – folyó természetes határt képez. Görög adatok szerint tavaly több mint 14 ezer menedékkérő lépett át illegálisan Törökországból a két ország között húzódó szárazföldi határon. Tavalyelőtt Athén szerint 5500-an keltek át ezen az útvonalon az Európai Unió tagállamába.

A címlapfotó illusztráció.