Botokkal és fémrudakkal ütötték egymást a migránsok Boszniában

 

Botokkal és fémrudakkal a kezükben üldözték majd ütötték egymást a migránsok a Bosznia-hercegovinai Velika Kladušan található befogadóközponttal szembeni parkban – közölte a Grad Bihac.

Az összecsapásokban mintegy százan vehettek részt. Az esetet a befogadóközpont őrei azonnal jelentették a rendőrségnek, akik gyorsan a helyszínre értek.

A bevándorlók őket is megtámadták. A hatóság embereit üvegekkel, kövekkel és vasrudakkal dobálták meg a migránsok – közölte Aleta Šiljdedić, a helyi rendőrség szóvivője. Hozzátette, az incidens során három rendőr megsérült, illetve egy rendőrségi járműben is anyagi kár keletkezett. A rendőrök ekkor erősítést hívtak, akik végül megfékezték az összecsapásokat és 20 migránst előállítottak, akiket a verekedés kirobbantásával gyanúsítanak.

Feltételezések szerint a tömegverekedést az a szombati tűzeset váltotta ki, amelyben a Velika Kladušan található befogadóközpont egy része leégett. A tűzvészben 30 bevándorló sérült meg. Nem hivatalos információk szerint a lángok akkor csaptak fel, amikor a migránsok egy csoportja ételt főzött magának.

Az elmúlt időszakban egyre feszültebbek a Boszniában várakozó migránsok. Nemrég a bevándorlók a lakóházak között vasrudakkal a kezükben üldözték egymást.

A boszniai belbiztonsági hatóságok szerint tavaly mintegy 25 ezer ember érkezett Bosznia-Hercegovinába Ázsiából és Észak-Afrikából Szerbián és Montenegrón keresztül, idén pedig mintegy hétezren léptek a balkáni országba. Közülük mintegy 3500 embert helyeztek el átmeneti befogadó központokban, de sokan a szabad ég alatt élnek és éjszakáznak.

A címlapfotó illusztráció.