Egyre rejtélyesebbek a nyilakkal elkövetett gyilkosságok Németországban

 

Egyre rejtélyesebbek a németországi nyilakkal elkövetett gyilkosságok. Újabb két áldozatot talált a rendőrség, ezúttal Alsó-Szászországban, tehát több száz kilométerre a szombati passaui gyilkosság helyszínétől. Sajtóhírek rokoni vagy élettársi kapcsolatot feltételeznek az esetek között. A nyomozók most azt próbálják felderíteni, hogy sorozatgyilkosságról, szekta által elkövetett rituális gyilkosságokról vagy öngyilkosságról van-e szó – hangzott el az M1 Híradójában.

Pénteken késő este három különös vendég jelentkezett be a passaui panzióba. Ausztria felől érkeztek. Másnap a takarítónő talált rájuk holtan. Egy 53 éves férfi és egy 33 éves nő egymás kezét fogva feküdt az ágyon, testükből nyílvesszők álltak ki.  A harmadik áldozat, egy 30 éves nő előttük feküdt a földön.

A gyilkosság részleteiről a kerületi ügyészség a halottkém jelentéséig semmit nem árult el. A boncolási jegyzőkönyv alapján kiderült, dulakodásra vagy ellenállásra utaló nyomokat nem találtak a holttesteken. Az ágyon fekvő férfit és nőt szíven lőtték. Az ágy előtt fekvő harmadik áldozattal a nyakába lőtt nyíl végzett. Az áldozatok nem álltak drog vagy gyógyszer hatása alatt – összegezte a vizsgálatok eredményét a passaui ügyész.

A bajor rendőrség továbbra is azt valószínűsíti, hogy a párral a földön fekvő nő végzett, aki ezt követően magát is megölte. A rendőrség talált két számszeríjat a passaui panzió szobájában, és lefoglalták az 53 éves férfi áldozat furgonját is, amely egy vadásztársaság tulajdonában van. Németországban tilos íjjal vadászni, így a fegyverre a férfinak biztosan nem volt engedélye.

Hétfőn azonban a tett helyszínétől több száz kilométerre az alsó-szászországi Wittingenben két újabb holttestet talált a rendőrség. Egy 19 éves és egy 35 éves nőjét. Egyelőre az sem tisztázott, hogy van-e kapcsolat, összefüggés a passaui és a wittingeni áldozatok között. Sajtóhírek rokoni vagy élettársi kapcsolatról szólnak. 

Annyi bizonyos, hogy a wittingeni rendőrséget a szomszédok értesítették. Feltűnt nekik, hogy a levelesládát régen nem ürítette ki senki, és furcsa bűz áradt a lakásból. Rögtön gyanút fogtak, amikor hallottak a rejtélyes bajor esetről.

A rendőrség most azt próbálja kideríteni, hogy sorozatgyilkosságról van-e szó, vagy egy rejtélyes szekta tagjai követhettek el csoportos öngyilkosságot.

A címlapfotó illusztráció.