Pokolgépes merénylet veszélye miatt őrizetbe vettek egy férfit Új-Zélandon

 

Pokolgépes merényletre készülhetett az a 33 éves férfi, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök az új-zélandi Christchurchben, ahol március 15-én egy támadó két mecsetnél ötven embert meggyilkolt.

A rendőrség több utcát lezárt a város Phillipstown nevű kerületében. A helyszínre tűzszerészeket, mentőket és tűzoltókat vezényeltek. A helyszínt övező három utcából kimenekítették a lakókat, a terület felett a légteret is lezárták. A lakókat egy közeli iskolai kollégiumban helyezték el.

Az elfogott férfit jelenleg kihallgatják. A The New Zealand Herald című lap azt közölte, hogy a rendőrséget potenciális robbanóeszköz miatt riasztották egy elhagyatott házhoz. A tűzszerészek lőszereket és egy robbanóeszköznek tűnő csomagot találtak a helyszínen, de egyelőre részleteket nem tudni.

Idén március 15-én Christchurchben egy ausztrál szélsőjobboldali merénylő terrortámadást hajtott végre két mecset ellen, a lövöldözésben 50 ember halt meg. A történtek után a szigetországban jelentősen megszigorították a fegyvervásárlás és fegyvertartás szabályait.

A címlapfotó illusztráció.