Tovább nő Zelenszkij támogatottsága Ukrajnában

 

Folyamatosan nő a támogatottsága és a politikai diskurzust is egyre inkább uralja Volodimir Zelenszkij humorista, míg Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnök népszerűsége 28 százalékon stagnál – mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1-en pénteken.

Volodimir Zelenszkij támogatottsága 70 százalék feletti, így egyre valószínűtlenebb, hogy Petro Porosenko bármilyen lépéssel fordítani tudna a jelenlegi álláson mutatott rá.

Mint elmondta, Petro Porosenko csütörtökön egy ukrán csatorna műsorában videóbeszélgetést folytatott ellenfelével, aki többször is a jelenlegi elnök szavába vágott, mondván, hogy az elnöknek az elmúlt öt évben senki nem mert nemet mondani és senki nem állította meg, de ő most még beszélni sem hajlandó vele, csak az elnöki vitán.

Megjegyezte: Ukrajnában törvényi előírás a választások előtti elnökjelölti vita, amely Volodimir Zelenszkij kezdeményezésére nem a közmédia studiójában, hanem egy óriási befogadóképességű olimpia stadionban lesz.

A címlapfotó illusztráció.