Halálos lövöldözés egy mexikói sztriptízbárban

 

Legalább tizenöt embert lőttek le fegyveres támadók a Mexikó központi részén fekvő Salamanca városának egyik sztriptízbárjában - közölte szombaton Milenio című helyi lap biztonsági forrásokra hivatkozva.

További öt ember megsebesült a város La Playa nevű szórakozóhelyén péntek este történt lövöldözésben.

 

A nyomozók szerint egy csoport maszkos fegyveres rontott be a helyiségbe és nyitott tüzet a benntartózkodókra, majd terepjárókon elhajtottak. Szemtanúk beszámolói szerint legkevesebb húszan voltak a klubban a támadás idején.

A történtek indítékát egyelőre homály fedi, ugyanakkor közép-amerikai államban bűnszervezetek rivalizálnak egymással a befolyásért, területek ellenőrzéséért és csempészútvonalakért. Egyes kartellekben emellett a vezetők letartóztatását vagy megölését követően belháborúk is zajlanak.

A Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy bűnszervezetek jelentős mennyiségű benzint loptak egy salamancai olajfinomítóból. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök a héten ezért nagyszabású rendőrségi műveletet jelentett be az El Marro néven is ismert helyi bandafőnök, José Antonio Yépez elfogására.

A címlapfotó illusztráció.