Elszólta magát az amerikai elnök

 

Donald Trump amerikai elnök méltatta a világ egyik vezető mobilgyártó cégének első emberét, akit Tim Cook helyett véletlenül Tim Apple-nek szólított egy ülésen.

Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját is meghívták arra a kormányzati ülésre, amelyen az amerikai munkaerőpiac helyzetével foglalkoztak. Donald Trump elnök is személyesen részt vett a tanácskozáson, Tim Cook mellett foglalt helyet – írta a The Verge.

Az elnök méltatta az Apple első emberét. „Tim, a hozzád hasonló üzletemberek mindenhol terjeszkednek, és olyan dolgokat csináltok, amelyeket mindig is támogattam. De ahogy mondani szoktam, itt az ideje, hogy az Egyesült Államokban is egy nagyszabású beruházást hajtsatok végre. Ezt nagyra értékeljük Tim Apple” – fogalmazott az elnök.

Korábban Donald Trump bírálta a mobilgyártót, mert külföldre viszi termelését és nem járul hozzá kellőképp az amerikai gazdaság teljesítményéhez.

Közel egy éve az új adójogszabályokra reagálva jelentette be az Apple, hogy „hazaviszi” a tengerentúli készpénzállományát, és az adókönnyítéséket kihasználva beruházásokba kezd.

A bejelentés előtt az Apple külföldön tartott készpénzállománya 250 milliárd dollár (70 milliárd forint) volt.

Az ülés résztvevői is meglepődtek a bakin. Nem ez az első alkalom, hogy az elnök nem emlékezett pontosan egy cégvezető nevére. Egy alkalommal a repülőgépgyártó-óriás vezérigazgatójának nevét rontotta el. Marillyn Hewson helyett akkor Marillyn Lockheed-et mondott.