Sokkoló videót kapott az M1 egy bécsi migránsról

 

Megdöbbentő videót küldött az M1 egyik nézője Bécsből. Azt tartalmazza, hogy egy – ahogy az osztrákok hivatalosan mondani szokták – külföldinek kinéző férfi tombolt az osztrák fővárosban. Lefeküdt egy villamos elé, ráugrott egy kocsira, majd felugrott a villamos tetejére, végül 4-5 embernek sikerült lebirkóznia.

A felvétel szerint a bevándorló a villamossínekre feküdt, majd a szerelvény elé gurult, amit ütni, rúgni kezdett, közben pedig hangosan kiabált. A járókelők megbotránkoztak a férfi viselkedésén. A migránst egy férfinek sikerült lehúznia az autóról, a bevándorló azonban ezután sem nyugodott meg. Végül 4-5 ember birkózta le a földre.

A felvételeket küldő férfi levelében azt írta: 20 éve él Bécsben. Úgy fogalmaz: a világ legélhetőbb városának nevezett helyen nap mint nap történik hasonló incidens. Néhány napja egy bécsi férfi éppen a bűnözés elterjedése miatt panaszkodott.

Szakértők szerint a bűnesetek elterjedése összefügg a bevándorlók növekvő számával. Már többször felhívták a figyelmet, hogy az utóbbi években Bécsbe érkezett bevándorlók közül sokan többet vártak Európától, mint amit kaptak. Az sem ritka, hogy emiatt a drogokhoz nyúlnak. A főként migráns hátterű fiatalok Bécsben rendszeresen összeverekednek, és az sem ritka, hogy a rendőrökre is rátámadnak. A hatóságok már jó ideje nagy erőkkel van jelen az állomásokon, de azt mondják, annyi a feladat, hogy nem tudnak minden támadást megakadályozni.

A címlapfotó illusztráció.