Hatalmas fallal kerítette körbe birtokát Soros György

 

Egy hatalmas, három méter magas betonfallal vette körül Soros György saját, egyesült államokbeli birtokát. A milliárdos erődítményét egy amerikai portál mutatta be.

A műsorvezető végig csak ámult a kerítés nagyságán, amit egy középkori várfalhoz hasonlított. Itthon a Magyar Idők azt írta: azért is érdekes, hogy Soros György ilyen gondosan kerítette körül a rezidenciáját, mert a spekuláns épp a nyílt társadalmak eszméje mellett kötelezte el magát – közölte az M1 Híradója.

A műsor szerint a milliárdos birtoka egy amerikai luxusnegyedben épült, Long Island szigetén. A beszámoló alapján a rezidenciát egy három méter magas, masszív, fehér erődítmény veszi körül. A The Daily Caller riportere egy középkori várfalhoz hasonlította.

„Nézzék meg, milyen hosszú ez a fal, amíg csak a szem ellát” – fogalmazott, majd azt is megjegyezte: Soros Györgynek olyan fala van, amiről Donald Trump csak álmodhat. A biztonságról néhány méterenként térfigyelő kamerák gondoskodnak, és őrök is vannak. A birtok bejáratát is megmutatták a műsorban, amelyet egy hivatalos határátkelő kapuként írtak le.

A Magyar Idők arról írt, hogy azért is figyelemre méltó, hogy a tőzsdespekuláns éppen fallal vette körül a rezidenciáját, mert közismert, hogy a nyílt társadalmak eszméjét hirdeti. Emellett jelentős összegekkel támogatja az illegális migrációt, amelynek legalizálásáért számos országban, illetve több nemzetközi szervezetnél lobbizik.