Dénes
Friss
A német hatóságok által elutasított afgán menedékkérők újabb csoportja érkezett Kabulba // Magyarország minden eddiginél szorosabb kapcsolatot szeretne Brazíliával // Sikerrel szerepel Magyarország az Expo Real nemzetközi ingatlankiállításon // Közösen fejleszti turizmusát három Jász-Nagykun-Szolnok megyei település // Befejeződött a györkönyi pincefalu fejlesztése //

MÉG TÖBB HÍR

Tradicionális dél-koreai felvonulással búcsúztatták a dunai hajóbaleset áldozatait

blogok
Alaptörvény blog
Az új olasz belügyminiszter politikai credója: El kell fogadjuk a sokféleséget, tovább kell lépni az integrációval – Teljesen megváltoztathatják Olaszországot
Előzetes felmérések szerint az választójogi korhatár lecsökkentése 16 éves korra 1.2 millióval növelheti az olasz választópolgárok számát...
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Újra nekifutnak a kvótának
A 2015-ös események ismétlődését látjuk: “humanitárius vészhelyzetről” és “európai szolidaritásról” beszélnek. Szerintük egyébként is csak kisszámú migráns önkéntes szétosztásáról lenne szó.
Kiszelly Zoltán
Látószög - Schmidt Mária blogja
A Brexit-kór fenomenológiája
A brit társadalom egyes csoportjai sajnos úgy döntöttek, hogy a politikai problémából egészségügyit, az állampolgárokból pedig ápolt-jelöltet faragnak.
Frank Füredi
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Október 6. – A hősök napja
1849. október 6-a beégett a magyar nemzet tudatába.
Máthé Áron
Látószög - Schmidt Mária blogja
Keresztes hadjárat a férfiasságért
John F. Kennedy elnökségére sok amerikai máig úgy tekint, mint egy korszakra, ami képes volt inspirálni, felrázni Amerikát és új irányokat mutatni.
Fekete Rajmund (történész)
Élő Bolygó Blog
Újabb jéghegyóriás szakadt le az Antarktiszról
Az Amery parti jégmezőről leszakadt jéghegy 1580 négyzetkilométer kiterjedésű.
Családban marad!
Iskolába menet – egy ABBA-sláger margójára
Most még integetnek a lépcsőn és a fordulóban is még egy utolsót. Aztán eltűnnek a folyosón siető gyerekek özönében. Én még ott állok néhány másodpercet, szeretném megállítani az időt.
Hernády Zsolt
Élő Bolygó Blog
Soha még ilyen gyorsan nem melegedtek a tengerek és nem olvadt a jég a Földön
Soha nem volt még ennyire pusztító hatású a klímaváltozás a tengereken és a jéggel borított vidékeken – olvasható az ENSZ tudományos testületének frissen megjelent tematikus jelentésében.