Ufónak néztek egy transzformátortüzet New Yorkban

 

Csütörtök éjjel kigyulladt egy transzformátorállomás New Yorkban. Helyi lakosok az eget megvilágító kék fények miatt földönkívüliek megjelenésére gyanakodtak.

A transzformátorállomás a Con Edison áramszolgáltató villamos erőművében gyulladt ki, Queens városrész Astoria negyedében, Manhattannel szemben. Kék villámok borították be az eget az Egyesült Államok pénzügyi fővárosában, rövid idő alatt földönkívüliek és szuperhősök megjelenéséről szóló üzenetek hemzsegtek a Twitteren.

Videófelvételről készült fotó, amelyen kék fények világítják meg az eget New York Queens városrészének Astoria negyedében, ahol kigyulladt egy transzformátorállomás a Con Edison áramszolgáltató villamos erőművében 2018. december 27-én. (Fotó: MTI/AP/Sophie Rosenbaum)

Eric Phillips, a New York-i polgármester szóvivője hűtötte le a kedélyeket szintén a Twitteren:  „Szó sincs földönkívüliekről, egy transzformátorállomás robbant fel a ConEd queensi erőművében”.

Áramszünet miatt rövid időre leállt a forgalom a többségében belföldi forgalmat lebonyolító La Guardia repülőtéren és a városnegyedet átszelő 7-es metróvonalon. A robbanás után bő egy órával a rendőrség megerősítette, hogy „senki sem sérült meg”, bár a telefonügyeletes rendőr maga is kijelentette, hogy „kész őrület” volt.

„Rövid tűz volt az astoriai alállomáson, ami miatt csökkent a feszültség a hálózatban” – erősítette meg a Con Edison vállalat, amely biztosított arról, hogy valamennyi áramvezeték üzemel és a rendszer biztonságos.