Újabb rendőrkontingens utazik Macedóniába és Szerbiába

 

A rendőrség a police.hu honlapon szerdán publikált közleménye szerint 30-an Macedóniába, 15-en pedig Szerbiába utaznak, ahol a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében járőrszolgálatot látnak el, illetve az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában működnek közre.

A rendőrök a közlés szerint nemcsak a határ közvetlen közelében, hanem a mélységi területen található fő- és alsóbbrendű utakon is teljesítenek majd szolgálatot.

Gevgelija, 2016. január 6. Magyar rendőrök felügyelik a rendet egy menekültek számára létesített regisztrációs és tranzitközpontban a görög-macedón határ mellett fekvő dél-macedóniai Gevgelija közelében 2016. január 6-án. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Mindkét kontingens terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét. A kiutazó magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, de a macedón, illetve szerb rendőrök irányítása, felügyelete mellett intézkednek.