„Kandel mindenhol ott van” – A migránsok által elkövetett erőszak ellen tüntettek Bécsben is

 

Az illegális migráció és a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények ellen tüntettek szombaton Bécsben. A szervezők annak a német kezdeményezésnek a hatására vonultak az utcára, amely a nők ellen elkövetett bűncselekményekre hívja fel a figyelmet. Az egyik demonstráló arról nyilatkozott az M1-nek, hogy a bevándorlók teljesen megváltoztatják azokat a városrészeket, ahová beköltöznek. A nagymama azt mesélte: az unokája egy olyan osztályba jár, ahol a 26 gyerekből csak 3 osztrák.

A nők védelmét és az illegális bevándorlók kitoloncolását követelték a „Kandel ist überall”, „Kandel mindenhol ott van” elnevezésű mozgalom tagjai Bécsben. A Németországban szerveződött mozgalom tagjai először lépték át Németország határát, és szerveztek demonstrációt az osztrák fővárosban. Az a céljuk, hogy összefogjanak más érintett országok lányaival, asszonyaival.

EPA/FRANZISKA KRAUFMANN

Maria, Mia, Ebba – az áldozatok arcképét állították ki egymás mellett Bécsben a demonstráció szervezői; ezeket a lányokat illegális bevándorlók gyilkolták meg Németországban, illetve Svédországban. Az osztrák fővárosban is sok gondot okoznak a migránsok, nemrég egy háromtagú családra támadt rá egy afgán bevándorló, de az iskolákban is gyakoriak az incidensek.

Az unokám is érintett, első osztályos, az osztályban 26 gyerekből csak hárman vannak osztrákok, a többi mind külföldi. Nem beszélnek németül, és terrorizálják az osztrákokat. Az unokámat két napja halálosan megfenyegették – nyilatkozta egy nagymama.

Egy drogériában szúrta le ex-barátnőjét

A „Kandel ist überall”, „Kandel mindenhol ott van” elnevezésű mozgalom a Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli kisvárosban szerveződött, miután egy afgán illegális bevándorló egy drogériában leszúrta ex-barátnőjét, Miát. A német kezdeményezés szervezői arra szeretnék felhívni a politikai döntéshozók figyelmét, hogy a tömeges bevándorlással érintett országokban mindennapos a nők és a gyerekek elleni erőszak.

Azért jöttünk, mert Németországban egyre rosszabb a helyzet, a migránsok miatt esténként nem merünk kimenni az utcára, ellepték a parkokat. 750 kilométerről, Karlsruhéból jöttünk, hogy végre felébresszük az embereket – mondta egy német nő.

Romlott a bűnözési statisztika Németországban

2015, vagyis a tömeges bevándorlás kezdete óta nagymértékben romlott a bűnözési statisztika Németországban; az elkövetők 40 százaléka migrációs hátterű. Meg kell állítani az erőszak-hullámot – fogalmazott az egyik szervező.

Christina Baum felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre több iskolában többségbe kerültek a migrációs hátterű gyerekek, így fennáll a veszélye annak, hogy a németek vagy az osztrákok elvesztik a hazájukat.

A Bécsben szervezett tüntetésen néhány százan vettek részt. Kandelban egyre többen mernek kimenni az utcára; az első demonstráción ott is néhány százan voltak, a második helyi megmozduláson viszont már csaknem ötezren követelték a közbiztonság helyreállítását.