Ilyet még nem csinált a neves étteremkalauz

 

A White Guide skandináv étteremkalauz tizenhárom éves történetében most először egy egész várost jelölt egy díjra – számolt be a The Local svéd kiadása.

Falkenberg egy 24 ezer fős kisváros Délnyugat-Svédországban, és a jelek szerint a skandináv ország egyik gasztronómiai fellegvára is lehetne. A skandináv országokban nagy elismertséggel rendelkező White Guide, amely legutóbbi számában több mint hatszáz svéd éttermet tesztelt, tizenhárom kategóriában hirdetett pályázatot.

A legjobb étterem, a legjobb új étterem díja mellett a látogatásra érdemes kategóriába nem egy vendéglőt jelöltek, hanem egy egész várost. A döntést a kiadvány alapító-szerkesztője azzal indokolta, hogy Falkenberg a „gasztronómia és a vállalkozói készség egyik melegágya”.

A győztesekről március 5-én születik döntés, de a városban már most nagyon izgulnak.

„Óriási megtiszteltetés a jelöltség, ami azt jelzi, hogy munkánkat itt Falkenbergben értékelik, és ezt most egész Svédország megismerheti – mondta az egyik helyi élelmiszer-beszállító vezetője, aki hozzátette, hogy ez mindenekelőtt a csapatmunkának köszönhető, mivel város vállalkozói örömüket lelik abban, hogy együttműködnek egymással és egymást segítik.