×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

SMS-ben kérik, hogy vegyék fel az oltást azok, akik még nem tették meg

 

Vasárnap is folytatódott az oltás országszerte. Egy nap alatt mintegy 60 ezer adag vakcinát adtak be. Tízből kilenc regisztrált már kapott oltást, akik eddig nem vették fel a vakcinát, azokat sms-ben kérik, hogy oltassák be magukat. A regisztráció és az időpontfoglalás is folyamatos. Közben csökkent az új fertőzöttek száma, de a szakemberek szerint továbbra is fontos az óvintézkedések betartása – hangzott el az M1 Híradójában.

Továbbra is sokan döntenek az egészségük védelme mellett, és felveszik a koronavírus elleni védőoltást. Gyulán ezen az oltási héten 7900 helyre lehetett regisztrálni. Valamennyi betelt.

Vakcinából nincs hiány, mindenki azt választja, amit szeretne. Az online regisztráció pedig lehetővé teszi, hogy az emberek akkor menjenek, amikor számukra a legalkalmasabb.

Székesfehérváron reggel héttől este hétig várták azokat, akik regisztráltak és időpontot foglaltak. Ezúttal ezerötszázan jelentkeztek. Többségük az első vakcináért jött, mások pedig már tapasztaltan érkeztek a második körös oltásra.

Fáradhatatlanul oltottak Szegeden a Szent Györgyi Albert Klinikai Központ oltóhelyein is. Már több mint százezer embert oltottak itt be. Csongrád-Csanád megyében továbbra is öt oltóanyagra lehet regisztrálni.


Többségében fiatalok érkeztek a salgótarjáni kórház oltópontjára, de voltak köztük idősek és olyanok is, akik eddig valamiért nem kaphatták meg a védőoltást.

Ezen a héten adták be a százezredik védőoltást Győr legnagyobb oltópontján a Petz Aladár Megyei Otatókórházban.

Az oltópontokon és a háziorvosi rendelőkben egy nap alatt csaknem 60 ezer adag oltást adtak be az orvosok. Már több mint 5 millió 137 ezren védettek, a második oltást kapottak száma pedig meghaladta a 3 millió 582 ezret.

Az új megbetegedések száma továbbra is alacsony, szombaton 350 esetet regisztráltak. Ezer alá csökkent a kórházban ápoltak száma, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma közelíti a 700 ezret.

A címlapfotó illusztráció.