×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Operatív törzs: A második körös oltásokat nem lehet elhanyagolni

 

A legfrissebb, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információkról tájékoztat az operatív törzs.

408 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

78 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.

A korridorokon 28 intézkedést hajtottak végre.

Közel 1500 hatósági házi karantént rendeltek el, és 16800 esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat.

382 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 955 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 277 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 640 964 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 128 714 főre csökkent. 2197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 251-en vannak lélegeztetőgépen – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője
Már több mint 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra és 84 százalékuk meg is kapta azt. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 714 992 fő, közülük 2 749 235 fő már a második oltását is megkapta.

Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket kérjük, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat az időpontfoglalóban, és még kevés Pfizert is annak, akik SMS-t kapott.

Ma egy jelentős, háromezer adagos Pfizer vakcinaszállítmány fog érkezni.

A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást. Már ingyen le lehet tölteni azt a mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra. Ma újabb Pfizer szállítmány érkezik.

A második körös oltásokat nem lehet elhanyagolni, akinek időpontja van menjen el és vegye fel a második oltást is, hiszen csak a második oltás után lesz igazán hatékony az oltóanyag.

A címlapfotó illusztráció.