×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy covidos beteg saját kezűleg írt levelet a kórházból

 

Különleges fertőtlenítő eszközt használnak a Honvédkórház Covid osztályán. A magyar gyártású berendezés alig több mint 80 másodperc alatt bármilyen tárgyat fertőtlenít. Az orvosi eszközöket is ebben sterilizálják, ám különösen nagy segítséget mégis a papírok fertőtlenítésében jelent az eszköz. A gépet később az intenzív osztályon is használhatják – hangzott el az M1 Híradójában.

A berendezés egy gombnyomással mindössze 83 másodperc alatt tudja sterilizálni a tárgyakat. Az UV fénnyel működő fertőtlenítő szekrényt jelenleg a Honvédkórház Covid-osztályán használják többek között arcpajzsok, orvosi eszközök és egészségügyi dokumentációk fertőtlenítésére.

A koronavírus fémtárgyakon és papíron is fertőzőképes, így a fertőző zónában keletkezett dokumentumokat eddig szinte lehetetlen volt biztonságosan kijuttatni a kórházból.

Egy koronavírusban szenvedő nagymama szeretett volna üzenni az unokáinak, azonban nehézséget okozott számára a telefon használata. Így az idős hölgy levelet írt a szeretteinek, amelyet az orvosok el is juttattak a családnak, miután fertőtlenítették a berendezéssel. Ennek köszönhetően az idős hölgy hozzátartozói megnyugodhattak kicsit, hogy szerettük jól van, és hamarosan hazatérhet – mondta Szentkereszty Balázs, a Honvédkórház Covid  I. Belgyógyászatának osztályvezetője.

A berendezést már három hónapja használja a kórház, de a járvány miatt csak most adták át hivatalosan. A fejlesztő Tungsram Kft. régóta segíti a kórház munkáját.


Ha több tapasztalatot szereznek a fertőtlenítő berendezéssel kapcsolatban, akkor lehetséges, hogy akár az intenzív osztályon is hasznosíthatják majd.

A címlapfotó illusztráció.