×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ezer alatt az új fertőzöttek, négymillió fölött a beoltottak száma

 

Zökkenőmentesen zajlik az oltási kampány Magyarországon. A beoltottak száma elérte a 4 099 495 főt, közülük 2 157 637 fő már a második oltását is megkapta – számolt be a koronavirus.gov.hu portál kedden reggel.

Keddre 726-tal nőtt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 137 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 045 főre emelkedett hazánkban.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 532 990 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 223 802 főre csökkent.

Kórházban 4739 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 549-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra, és 80 százalékuk meg is kapta azt. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalón keresztül is tudnak oltást foglalni. Miután a beoltottak száma átlépte a négymilliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal.

Már a 16–18  éveseket is lehet regisztrálni oltásra, és mától a Magyarországon élő külföldiek is tudnak regisztrálni oltásra – jegyezte meg a kormányzati portál.

Az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében keddtől már a Magyarországon élő külföldiek és a TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A védettségi igazolványok postázása folyamatos, és azt már az első oltás után kiállítják.

Ha bármilyen probléma merülne fel a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban, azt a magyarorszag.hu ügyfélkapun keresztül vagy személyesen a kormányablakban lehet bejelenteni.

A címlapfotó illusztráció.