×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön rendelne oltást az internetről?

 

Hamis oltási ajánlatokkal próbálják átverni az embereket a kiberbűnözők, kicsalva ezzel a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy rendelnének-e oltást az internetről? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth és a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A Check Point Software kiberbiztonsági cég kutatói elmondták, hogy különböző gyártók, például az AstraZeneca és a Johnson & Johnson koronavírus elleni oltóanyagainak listáját fedezték fel a Dark Weben, és eladásra szánt oltást igazoló kártyákat is találtak a cég szakértői.

A Dark Web az internet olyan része, melyen keresztül a kiberbűnözők tiltott termékeket árulnak és vásárolnak, a hitelkártyaszámoktól és a kábítószerektől kezdve a kiberfegyverekig, és most már a koronavírushoz kapcsolódó termékekig is.

A címlapfotó illusztráció.