×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hamarosan kiadhatja az engedélyt a WHO a kínai vakcinára

 

Az egészségügyi világszervezet várhatóan rövid időn belül kiadja az engedélyt a kínai Sinopharm-vakcinára – ezt Menczer Tamás mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban. Az államtitkár szerint akár már a jövő héten megadhatják az engedélyt.

 

„Ha ez megtörténik, akkor végérvényesen bebizonyosodik, hogy minden, amit a baloldal mondott a kínai vakcináról, hazugság volt. Magyarországra idáig 1,7 millió kínai vakcina érkezett, a jövő héten érkezik még 400 ezer és májusban 2,9 millió. Az oltás életet ment” – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Szombaton érkezett minden idők legnagyobb hazai vakcinaszállítmánya Magyarországra, ami 600 ezer Sinopharm oltóanyagot jelent.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, ez a 600 ezer, koronavírus elleni oltóanyag lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást, aminek eredményeként már

a jövő héten elérhetik a négymillió beoltott magyar embert.

„Ez egy hatalmas lépés a győzelem felé! Hatalmas lépés afelé, hogy a magyar embereket biztonságban tudhassuk, a magyar gazdaságot újraindíthassuk, és az élet visszatérjen a normalitás talajára” – fogalmazott a tárcavezető.

A négymillió beoltott után újabb enyhítések lépnek életbe, egy sor szolgáltatás válik elérhetővé a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Az alábbi táblázatokban foglaltuk össze, hogy 3,5 és 4 millió beoltottnál milyen könnyítések léptek, illetve lépnek életbe (ide vagy a képre kattintva nagyobb méretben is látható):

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap azt közölte, hogy a szombaton Magyarországra érkezett 600 ezer adag  Sinopharm-vakcinát vasárnap szállítják ki a kórházi oltópontokra és a háziorvosi rendelőkbe, ahol hétfőn, kedden és szerdán a tömeges oltási program részeként oltják a regisztráltakat.

Emlékeztetett, a kórházi oltópontokon történő oltásokra online lehet időpontot foglalni.

Mint ismert a Sinopharm vakcináról elismerően írt a tekintélyes orvosi szaklap, a The Lancet is.