×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szlávik: Túl vagyunk a járvány harmadik hullámának a csúcsán

 

Elértük a 3,5 millió beoltottat. Egyre többen kapják meg hazánkban a védettséget a koronavírus ellen. A járványügyi szakértők szerint azonban továbbra is nagyon fontos a regisztráció, és ezt követően az oltakozás. Csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: tartható, sőt tovább fokozható az oltási tempó a következő napokban-hetekben. Jelentős oltóanyag-mennyiség érkezik ugyanis Magyarországra.

Úgy tűnik, túl vagyunk a járvány nehezén, a harmadik hullám csúcsán – erről beszélt Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa az M1-en.

Az infektológus azt mondta: a cél az, hogy a lakosság 80 százaléka, a felnőttek be legyenek oltva, mert akkor meglenne a nyájimmunitás.

Szlávik János hangsúlyozta:

ezt csak akkor érhetjük el, ha mindenki beoltatja magát!

A beoltott emberek több mind 90 százalékban védettek attól, hogy megfertőződjenek. Így nyugodtan összejöhetnek olyan helyen, ahol sok embere tartózkodik – hangsúlyozta.


Az a célunk, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők szabadon találkozhassanak más emberekkel, hiszen aki nem oltatja be magát, ki van téve a veszélynek, és nemcsak ő van kitéve a veszélynek, hanem hogyha ő például tünetmentes vírushordozó és valamennyire fertőz tovább, megint csak megfertőzhet olyanokat, akik nincsenek beoltva.

Tehát ezt csak úgy lehet áthidalni, hogyha mindenki beoltatja magát, és mindenkinek lesz védettségi igazolványa” – magyarázta.

A napi újonnan fertőzöttek száma jelentősen lecsökkent.

Úgy tűnik, hogy túl vagyunk a nehezén, de azért óvatosan kell bánni a számokkal,

a jelenlegi adatok kedvezők, hiszen csökken az újonnan felismert esetek száma. Az intenzív osztályon is kevesebb beteg van, úgyhogy talán túl vagyunk a harmadik hullámnak a csúcsán ”– tette hozzá.

A címlapfotó illusztráció.