×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mikor, hova mehetünk? Megmutatjuk a nyitás lépéseit

 

A mai adatok szerint Magyarországon elérte a beoltottak száma a három és fél millió főt, a jövő hét közepén pedig várhatóan meglesz a 4 millió beoltott is. Hétvégén már kiülhetünk a vendéglátóhelyek teraszaira, jövő héten pedig többek között kinyithatnak a színházak, a könyvtárak, az uszodák és az edzőtermek is.

A ma közzétett adatok szerint már több mint három és fél millió fő kapta meg legalább az első koronavírus elleni védőoltást, ezért szombat reggeltől kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai, a kijárási tilalom pedig szombat estétől 11 órakor kezdődik.

Várhatóan a jövő hét közepén elérjük a 4 millió beoltottat is, ami miatt további újabb könnyítéseket lehet majd megtenni, a szolgáltatások széles köre kezdheti meg újra a működését. Orbán Viktor miniszterelnök ma a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában jelentette be az újranyitás soron következő lépéseit.

Többek között látogathatóvá válnak a színházak, a zene-, és táncművészeti rendezvények, a mozik, az edzőtermek, a sportesemények, az uszodák, a könyvtárak, a múzeumok és a kalandparkok is. Kinyithatnak továbbá a szállodák és az éttermek belső részei is.

Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ezeket a helyeket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

Ha még nem regisztrált, ezen az oldalon megteheti: Regisztráció oltásra 

Kiemelt kép: Illusztráció / MTI