×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lépésről, lépésre mutatjuk, hogy regisztrálhat a jövő heti tömeges oltásra – VIDEÓ

 

Pénteken megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. Most lépésről, lépésre megmutatjuk, hogyan kell regisztrálni.

 

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja).

Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni. Az időpontfoglalóban jelenleg április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda napokra lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm vakcinával történő oltásokra.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

A tájékoztató videó alatt a foglalás lépéseit is bemutatjuk.

Az online időpontfoglalás lépései

  • Kattintson az egyéni időpontfoglalás gombra!
    Ott is olvashatja, hogy az időpontfoglalás jelenleg csak az érvényes regisztráltak számára elérhető.
  • Megjelenik a COVID oltás időpontfoglalás felület.
    Kérjük, hogy a megfelelő mezőkbe írja be a TAJ-számát, a születési dátumát, és a képernyőn látható ellenőrző kódot. Nyomja meg a Küldés gombot!

  • Ha Ön nem jogosult az időpontfoglalásra, akkor nem fog tudni továbblépni, és a képernyőn azt az üzenetet láthatja, hogy „Ön nem jogosult oltási időpont foglalására, az csak az előzetesen regisztráltak számára lehetséges!”.

  • Ha Ön jogosult az időpontfoglalásra, akkor megjelenik az IDŐPONT KERESÉSE felület. Itt az elérhető oltási időszakra válassza ki az Ön által preferált települést (a főváros esetén a kerület), adja meg irányítószámot!

  • Ezután megjelennek a még lefoglalható kórházi oltópontok és ott szabad oltási időpontok.

  • Ha Önnek megfelelő a felkínált valamelyik szabad időpont és oltópont, akkor azt a JELENTKEZEM gomb megnyitásával foglalhatja le.
  • Ezt követően megjelenik az időpontfoglalás űrlap, amely tartalmazza az Ön által kiválasztott oltópont (egészségügyi intézmény) címét és az oltás pontos időpontját (dátum, óra), valamint az Ön személyes adatait (TAJ- szám, név, születési dátum, mobiltelefonszám, email-cím). Itt még módosíthatja az időpontot.

  • Amennyiben az adatok megfelelnek, nyomjon rá az IDŐPONTFOGLALÁS VÉGLEGESÍTÉSE gombra.
  • Ezt követően a rendszer átnavigálja a SIKERES IDŐPONTFOGLALÁS felületre, amelyen lehetősége nyílik a foglalási visszaigazolás kinyomtatására is.

  • Az Ön által lefoglalt időpontot természetesen más már nem tudja lefoglalni.

Kérdések és válaszok

  • Ki jogosult most online időpontfoglalásra?

Minden olyan regisztrált, aki még nincs beoltva és akinek már feldolgozták és érvényesítették a regisztrációját. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

  • Nem rég regisztráltam, de még nem érvényes a regisztrációm. Foglalhatok időpontot?

Nem. Csak a már feldolgozott, érvényes regisztrációval rendelkezők jogosultak az időpontfoglaló használatára.  Ha Ön pár napja regisztrált, kérjük legyen türelemmel a regisztrációja érvényesítéséig, és azt követően, egy másik alkalommal már használhatja Ön is az időpontfoglalót.

  • Milyen oltási napokra tud most időpontot foglalni?

Április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda.

  • Milyen vakcinával történik az oltás? 

Sinopharm vakcinával.

  • Hová tud időpontot foglalni?

Minden az időpontfoglaló rendszerben felajánlott kórházi oltópontra.

  • Csak a lakcím szerinti kórházi oltópontra lehet időpontot foglalni?

Nem, akár más településen található kórházi oltópontra is. A foglalásnál azonban vegye figyelembe, hogy a második oltást is ugyanott fogja megkapni, ahol az első oltást.

  • Az oltás második időpontja is ugyanott történik, ahol az első oltás?

Igen, a második oltás is csak ott történhet, ahol az első (a két oltás között 28 napos a különbség ennél a vakcinánál).

  • Lefoglaltam az időpontot. Utólag tudom módosítani?

Nem.

  • Nem találok most megfelelő időpontot. Ha most nem foglalok, akkor is jogosult maradok az oltásra?

Igen.

  • Lefoglaltam az időpontot, de mégse tudok elmenni a lefoglalt időpontra. Mit tegyek?

Kérjük, hogy lehetőleg jelenjen meg az oltáson a lefoglalt időpontban! Ha valamilyen oknál fogva Ön mégsem tud megjelenni a lefoglalt időpontban, akkor is jogosult marad az oltásra a későbbiekben.

  • A háziorvosom is hívott oltásra miután már lefoglaltam az időpontot. Mit tegyek?

Kérjük, hogy ha a háziorvosa is hívja Önt oltásra, akkor jelezze neki, hogy Ön már foglalt online időpontot kórházi oltópontos oltásra. Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

  • Családtagok foglalhatnak egy időpontot? 

Minden regisztrált saját maga számára tud időpontot foglalni. Természetesen, ha családtagok külön-külön találnak olyan időpontot az oltásra, amikor együtt is tudnak menni, megtehetik.

  • Hatósági házi karanténban vagyok. Mehetek oltásra?

Nem.

  • Én szeretnék menni oltásra, de más vakcinát kérek.

Ez az oltási akció kifejezetten Sinopharm vakcinával történik. Ha ez nem felel meg Önnek, akkor kérjük, hogy ne foglaljon most időpontot!

  • Krónikus beteg vagyok. Foglalhatok időpontot? Oltható vagyok Sinopharmmal?

A Sinopharm vakcina alkalmazási előírása szerint az egyensúlyban tartott, megfelelően kezelt krónikus betegnek is adható a vakcina. De mint minden más oltásnál, itt is az oltóorvos hatásköre eldönteni, hogy oltható vagy sem. Ezért fontos kitölteni a hozzájáruló nyilatkozatot a meglévő betegségek feltüntetésével és a meglévő krónikus betegséget az oltóorvosnak az oltás előtt szóban is jelezni.

  • Már megkaptam az első Sinopharm oltást, akkor én is foglalhatok időpontot a második oltásra?

Nem. Azok foglalhatnak így időpontot, akik még egyáltalán nem kaptak oltást. Azok akik már megkapták az első Sinopharm oltásukat a háziorvosnál, a másodikat is ott kapják meg.

  • Aktív beteg vagyok. Foglalhatok időpontot?

Ha Ön jelenleg akut koronavírus-fertőzött vagy egyéb más lázas, akut betegsége van, akkor most nem oltható. Természetesen jogosult marad az oltásra később is.

  • Várandós vagyok. Foglalhatok időpontot?

Mivel a várandósoknak Pfizer és a Moderna vakcina alkalmazható, ebben az oltási akcióban nem tud részt venni.

  • Mit vigyek az oltásra?

A TAJ-kártyát, a személyi igazolványt és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot. Lásd: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/hozzajarulo-nyilatkozat-nyomtassa-ki-toltse-ki-es-vigye-magaval-az-oltasra. Lehetőség szerint, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról.

  • Az egy hónap múlva esedékes második oltásra is kell majd online időpontot foglalni?

Nem. Az oltóponton az első oltás beadásakor automatikusan kap egy időpontot a második oltásra is.