×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kocsis Máté: A baloldal nem csak korábban volt oltásellenes, most is az

 

A baloldal soha nem vonta vissza az oltásellenes parlamenti javaslatait, mert most is így gondolkodnak – közölte Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn az MTI-vel. A kormánypárti politikus kétszínűségnek nevezte, hogy a baloldal próbálja letagadni a korábbi oltásellenes mondatait, miközben két határozati javaslatban is az oltásokat támadta. A baloldal nem csak korábban volt oltásellenes, most is az – hangoztatta.

Mint kifejtette, az egyik javaslatban Gyurcsányék megkérdőjelezik a kínai koronavírus elleni vakcina beszerzését és engedélyezését, kétségeket vetnek fel a védőoltás minőségével kapcsolatban, és azt követelik, hogy ne lehessen kínai vakcinával oltani. A másik javaslatban már nem is válogatnak az oltások között – mutatott rá a frakcióvezető, idézve, hogy a baloldal szerint a magyarok jelentős része nem bízik a koronavírus elleni vakcinában.

Kocsis Máté értékelése szerint éppen a baloldal tett sokat azért, hogy elbizonytalanítsa az embereket a védőoltásokat illetően, mert a káosztól remélnek politikai hasznot.


Dömötör Csaba: A baloldali ellenzék egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat

A baloldali ellenzék egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfőn parlamenti felszólalásában.

A fideszes politikus elmondta, hogy ellenzéki képviselők nem olyan régen határozati javaslatot nyújtottak be, amellyel gyakorlatilag megtiltották volna a kínai vakcina használatát Magyarországon. Mivel máshol az orosz vakcina ellen is kampányoltak, könnyen kiszámítható, hogy a baloldal egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat, ennyivel kevesebb ember kapott volna oltást.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: „Ez nem oltáspártiság! Ez tőről metszett, feketeöves, okleveles, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség”.

Ez a helyzet. Aki nem hiszi, nézze meg, hogy kik írták alá a határozati javaslatot: az első helyen „ott virít” Gyurcsány Ferenc, a demokratikus Koalíció elnökének neve. Hogy kell ezt elképzelni? – tette fel a kérdést az államtitkár.

Dömötör Csaba úgy folytatta: a DK kitalálja, hogy előterjesztenek egy oltásellenes határozati javaslatot, és mindenki aláírja, az összes ellenzéki párt kérdés nélkül, aláírja Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és másik 47 baloldali képviselő.

Egyetlenegy nem volt Önök között, aki azt mondta volna, hogy bár több ponton nem értünk egyet a kormánnyal, de ezt azért mégse kéne?” – tudakolta felszólalásában a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.


Fidesz: A Gyurcsány vezette baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozza a védekezést

A Gyurcsány vezette baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozza a védekezést – reagált a Fidesz a DK szóvivőjének hétfői kijelentéseire.

Barkócz Balázs DK-szóvivő előzőleg közölte, pártja arra szólítja fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés irányítását bízza független, szakértőkből álló testületre, és kérjen nemzetközi segítséget a betegek ellátásához.

Erre a Fidesz úgy reagált, hogy a Gyurcsány vezette baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozza a védekezést.

Ha segíteni nem akarnak, akkor legalább ne ártsanak, fejezzék be az oltásellenes kampányukat! Kezdjék azzal, hogy visszavonják Gyurcsány Ferenc Országgyűlés elé terjesztett határozati javaslatát, amelyben egyes vakcinák betiltását követelik” – írta közleményében a Fidesz.

A címlapfotó illusztráció.