×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A DK törölte a kínai vakcina elleni petíciós oldalát

 

Törölte a Demokratikus Koalíció (DK) annak az online petíciónak az oldalát, ahol a kínai oltóanyag elleni tiltakozást lehetett aláírni. A lépés szakértők szerint nem meglepő, hiszen a párt oltásellenes kampánya a visszájára sült el – hangzott el az M1 Híradójában.

Gyurcsány Ferenc pártja még január közepén kezdett intenzív kampányba a keleti oltóanyagok ellen. Több politikusuk is élesen bírálta a kormány vakcinabeszerzéseit. A kínai vakcina ellen online petíciót is indítottak. Azokat a támogatókat gyűjtötték, akik szerint európai jóváhagyás nélkül nem szabadna beadni a kínai oltást.

Meg kell védenünk a magyarokat az EU által nem engedélyezett kínai vakcinától” – állt a Demokratikus Koalíció közösségi oldalán közzétett felhívásban.

A DK egészségpolitikusa,

Komáromi Zoltán az ATV élő adásában pedig azzal sem értett egyet, hogy bármilyen oltás jobb a betegségnél.

A kijelentései miatt Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke etikai eljárást helyezett kilátásba a Gyurcsány-párti háziorvos ellen.

A politikus arról is beszélt, hogy a háziorvosi praxisában alig adott be a betegeknek a keleti oltóanyagokból. Ezt a februári nyilatkozatát cáfolta meg Komáromi Zoltán a Heti TV-nek adott minapi nyilatkozatában.


A DK-s politikus ugyanakkor azt is mondta, szerinte a kormány úgy próbál meg – ahogy fogalmazott – „kitolni” a baloldali vezetésű önkormányzatokkal, hogy orosz és kínai vakcinákat küld nekik.

A kínai vakcina elleni petíciót a politikusi közösségi oldalán közzétette Penz András, a DK országos tanácsának tagja is, aki március végén a koronavírus-fertőzés következményei miatt hunyt el.

A Magyar Nemzet információi szerint Penz András visszautasította a kínai oltóanyagot. A lap úgy tudja:

Penz András februárban kapott értesítést a védőoltás időpontjáról és helyéről, de mégsem élt a lehetőséggel.

A lap ennek kapcsán megjegyzi: lehetséges, hogy a politikus saját pártja felelőtlen kampánya miatt utasította vissza a vakcinát.

A kínai vakcina elleni online petíció keddre eltűnt a Demokratikus Koalíció honlapjáról, mostanra csak egy fekete hátterű oldal jelenik meg a DK logójával.

A címlapfotó illusztráció.