×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Drámai fotók! Így küzdenek a betegek életéért a Covid-intenzíven

 

Az elmúlt hetek jelentős fertőzésszám emelkedése miatt a klinikán a korábbi egy-egy esetről jelenleg kilencre nőtt a „műtüdő” kezelésben részesülő beteg száma – közölte a Semmelweis Egyetem, amely fotósorozatot közölt az intézmény egyik Covid-osztályán folyó betegellátásról.

A Semmelweis Egyetem fotósorozatot indított honlapján, amelyben az intézmény COVID-ellátásban leginkább érintett területeit mutatják be.

A harmadik rész keretében Kovács Attila, az egyetem Kommunikációs Igazgatóságának fényképésze ezúttal a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Intenzív Osztály vörös zónájában járt.

Az elmúlt hetek jelentős fertőzésszám emelkedése miatt a klinikán a korábbi egy-egy esetről jelenleg kilencre nőtt a „műtüdő” kezelésben részesülő beteg száma. Az ún. ECMO-kezelés során a betegágy mellett elhelyezett „műtüdő” segítségével helyettesítjük a tüdőkapacitás jelentős részét.

„A kollégáim hősies helytállását szerettük volna megörökíteni azzal a nem titkolt gondolattal, hogy soha többet ne kerüljünk ilyen helyzetbe, amikor intenzív osztályunk minden ágyán “műtüdős”, azaz ECMO-s betegeket kezelünk. Kérem, vigyázzanak magukra! A járvány enyhüléséig tartsuk be a szabályokat és regisztráljunk oltásra!” – írta közösségi oldalán Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Intenzív Osztályán készült fotókat ezen a linken nézhetik meg.

Címlapfotó: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila