×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sorra érkeznek az sms-ek – Kezdődik a pedagógusok tömeges oltása

 

Több pedagógus, illetve iskolai, óvodai dolgozó már megkapta az sms-értesítést arról, hogy mikor és melyik oltóponton várják csütörtöktől. A végleges adatok szerint hétfő éjfélig az érintettek 75 százaléka regisztrált, tehát 4-ből hárman szeretnének oltást, minden negyedik pedagógus pedig úgy döntött, hogy nem él a kormány által felkínált lehetőséggel. Aki jelentkezett, a Pfizer vakcinát kapja meg – hangzott el az M1 Híradójában.

Csütörtökön indul a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók kampányszerű oltása. Az érintetteknek hétfő éjfélig kellett regisztrálniuk a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A véleges adatok szerint a köznevelésben dolgozók 75 százaléka jelezte, hogy soron kívül szeretné megkapni a koronavírus elleni oltást – közölte az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán.

Kásler Miklós azt írta: az első körben – csütörtökön, pénteken és szombaton – azok kapnak Pfizer vakcinát, akik március 24-ig regisztráltak.

A mintegy 80 ezer embert sms-ben értesítették, hogy pontosan hol és mikor vehetik fel az oltást.

A pedagógusok pozitívan fogadták, hogy a korábbi tervekhez képest hamarabb oltják be őket, hiszen már a vakcina első adagja is védettséget jelent – erről a Horváth Péter, Nemzeti Pedagógus Kar elnöke beszélt a Kossuth Rádióban.

A biztonságos és nyugodt munkavégzéshez – nem csak nekünk nyugodt, hanem a szülőknek is, akik odaengedik a gyermekeiket, és a gyermekeknek is, akik iskolákba járnak – elengedhetetlen feltétele az, hogy oltottak legyünk, biztonságban érezhessük magunkat

– fogalmazott.

A pedagógusok azon a kórházi oltóponton kapják meg a vakcinát, amely a megadott lakcímükhöz a legközelebb esik. Székesfehérváron például csaknem kétezer köznevelésben dolgozót várnak a megyei kórházba.


A folyamatos lakossági oltás mellett 4-5 oltóhelyet tudunk biztosítani ahhoz, hogy gördülékenyen megtörténhessen a pedagógusoknak az oltása” – emelte ki Reiber István, a Fejér megyei Szent György Kórház járványügyi főmunkatársa.

A kecskeméti megyei kórházban már szerdán kifüggesztették azokat a táblákat, amelyek a pedagógusokat segítik, hogy minél könnyebben megtalálják a számukra kijelölt oltópontot. A főigazgató az M1-nek azt mondta:

mindenki tudja a dolgát, a házi-és fogorvosok is besegítenek, a vakcinák is megérkeztek, vagyis minden készen áll a pedagógusok oltására.

Az érintettektől azt kérik: pontosan érkezzenek a megadott időpontra, és ha van rá lehetőségük, kitöltve vigyék magukkal a hozzájárulási nyilatkozatot, amit a vakcinainfo.gov.hu oldalról lehet letölteni.

A címlapfotó illusztráció.