×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hétfőig regisztrálhatnak az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók az oltásra

 

Március 29-én éjfélig kell oltásra regisztrálniuk az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozóknak. Az oltás várható időpontja április 1. csütörtök, április 2. péntek és április 3. szombat lesz.

A hétfő éjféli regisztrációs határidővel kapcsolatban a kormányzati portálon emlékeztettek: a kormány azt a döntést hozta, hogy az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítja a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is, hogy „az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába”.

A tájékoztatás szerint első körben a március 24-ig már regisztrált, köznevelésben – tehát óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban – dolgozó pedagógusok oltása történhet meg. Őket a jövő hét közepén a regisztrációjuk során megadott telefonszámon sms-ben hívják be az oltásra.

Az oltás várható időpontja április 1. csütörtök, április 2. péntek és április 3. szombat.

Az oltás helyszíne: a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont.

Március 24-ig a mintegy 180 ezer köznevelésben dolgozó pedagógus közül 102 ezren regisztráltak védőoltásra, és 20 ezren már meg is kapták az oltást. Első körben tehát a már regisztrált, de még nem beoltott 82 ezer pedagógust oltják be.

Felhívták a figyelmet arra, hogy azok a pedagógusok, akik az sms-ben küldött oltási időpontra nem jelennek meg, illetve nem tudnak megjelenni, csak egy későbbi alkalommal kerülhetnek sorra.

A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani,

a rendelkezésre álló oltóanyagokat az országos oltási munkacsoport irányítja át a kórházi oltópontokra.

A második kör oltása húsvét után lesz.

A még nem regisztrált pedagógusokat, a szakképzésben dolgozókat, az egyéb óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat arra kérik, hogy március 29. hétfő éjfélig regisztráljanak  a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az oltás várható időpontja: a húsvétot követő hét.

Az oltás helyszíne: a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont.

Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak elég regisztrálniuk a vakcinainfo.gov.hu oldalon, szintén március 29-én éjfélig.

Kiemelték: fontos, hogy a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozóknak a honlapon történt regisztráció mellett a munkáltatójuknál is jelezniük kell oltási igényüket legkésőbb március 29-én 12.00 óráig.

A kormányzati portálon azt kérték, hogy a regisztrálók a www.vakcinainfo.gov.hu-n a regisztráció során fokozottan figyeljenek a kért adatok (név, taj-szám, életkor, lakcím, mobiltelefonszám, e-mail cím) pontos és hiánytalan megadására, mert csak pontos adatok esetén lehet a regisztrációjukat érvényesíteni és az oltandókat sms-ben értesíteni.

A regisztrációkor azt is tartsák szem előtt, hogy az oltás helyszíne a regisztráció során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz – tették hozzá.

A kormány döntése alapján több mint 180 ezer köznevelésben dolgozó, 30 ezer középfokú szakképző intézményben dolgozó és 13 ezer bölcsődei dolgozó jogosult a pedagógusok kampányszerű oltására.

Az oltás ezúttal is önkéntes és ingyenes, és az országban éppen rendelkezésre álló vakcinával történik – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A címlapfotó illusztráció.