×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A magyar átoltottsági eredmények sokak szemét szúrhatják Brüsszelben

 

Újabb álhír és hazugság a Politico állítása, ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában – írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdai Facebook-bejegyzésében.

Kovács Zoltán kifejtette: Magyarország már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban, és a magyar lakosság 11 százaléka már beoltott, szemben az uniós hat százalékos átlaggal.

Kiemelte: „a magyar eredmény nyilvánvalóan sokak szemét szúrja Brüsszelben”, mert az egyben igazolja, hogy Magyarország helyes döntést hozott, amikor „az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzést felismerve nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat”, így a magyar lakosságot nem csak három, hanem már öt vakcinával tudják már oltani.

Kovács Zoltán közölte: Magyarországon már 1 107 791 a beoltottak száma, ebből 317 906 ember már a második oltását is megkapta. A 2,1 millió felhasználható vakcinából 1,4 milliót már beadtak, több mint 530 ezer adagot pedig ezen a héten használnak fel az esedékes első és második körös oltásokra – tette hozzá.

A Politico keddi cikkében azt írta: az unión kívüli oltóanyagok keresése nem feltétlenül segített, Magyarországon az orosz Szputnyik V vakcina az ország vakcinaellátásának kevesebb mint három százalékát teszi ki, míg a kínai Sinopharm több mint 32 százalékot.

Magyarország az összes vakcinának csak 56 százalékát használta fel – fűzték hozzá.

A címlapfotó illusztráció.