×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb álhírt terjesztett Gyurcsány a vakcinákról

 

A franciák, a németek és a dánok vitték el azokat a Moderna-vakcinákat, amelyeket nem hívott le a magyar kormány – állítja Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint ez „gáz". Kormánypárti politikusok azonban a héten több alkalommal tisztázták már, hogy olyan vakcinákról van szó, amelyeket jó esetben, a negyedik negyedévben tudott volna szállítani a Moderna. Tehát még nem vihették el a franciák, a németek és a dánok – derült ki az M1 Híradójában.


Nem kapjunk meg a nekünk járó vakcinákat” – ezekkel a szavakkal folytatta vasárnap Gyurcsány Ferenc a baloldal legújabb álhír-kampányát, amelyben arról akarják meggyőzni rajongóikat, hogy a kormány szándékosan tart vissza a hazánknak járó uniós vakcinakeretből oltásokat.

A Demokratikus Koalíció elnöke később arról is beszél követőinek, hogy szerinte a történteket erős szavakkal kell megfogalmazni, és hogy neki ez szerencsére nem okoz gondot.

A baloldal és lakájmédiája napok óta gyűlöletkampányt folytat a kormánnyal szemben a vakcinabeszerzés ügyében

reagált az ügyre szombaton Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a tények mellé dokumentumokat is csatolt, amivel alátámasztja, miért nem igaz, amit a baloldal állít. Ráadásul már nem először.

Az elmúlt napokban ugyanis Gyurcsány Ferenc felesége Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője is beszállt a hergelésbe.

De nem maradt ki a párbeszédes Szabó Tímea sem,

aki egy posztjában azt követelte: „Orbán Viktor azonnal adjon számot arról, hogy miért nem vette meg az unió által Magyarország számára félretett 1,8 millió Moderna vakcinát!

Karácsony Gergely főpolgármester pedig mindezt azzal toldotta meg, hogy kiírta közösségi oldalára: „adják ide azt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet”.

Minderre Gulyás Gergely részletes választ adott. Leírta az EU-s oltóanyag beszerzés négy fázisát és mellékelte az európai bizottság által kötött szerződést is.

A bejegyzésből kiderül, hogy

a kormány csak azokat a vakcinákat nem hívja le, amelyek az ütemezés szerint csupán az év végén érkeznének meg hazánkba.

Addigra azonban már bőven rendelkezésre fog állni annyi vakcina, ami a teljes lakosság beoltásához elegendő, sőt ha mindenki regisztrál és elmegy az oltásra, akkor addigra Magyarország teljes lakossága beoltott lesz.

A címlapfotó illusztráció.