×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiderült, tényleg veszélyesebb-e az influenza a koronavírusnál

 

A koronavírus-fertőzés sajnos igenis veszélyesebb, mint az influenza. A KOVIDők nevű oldalon két nemzetközileg elismert szegedi kutató összehasonlította a Covid–19-et és az influenzát.

Sokan mondják, hogy a koronavírus-fertőzés nem veszélyesebb, mint az influenza. Ám a KOVIDők rácáfolt erre az állításra, és egy táblázatot is megosztott hiteles információkkal.

A két nemzetközileg elismert szegedi kutató – Horváth Péter informatikus és Kintses Bálint biológus – nevével fémjelzett, hiteles és független tájékoztató csatorna, a KOVIDők előzőleg egy táblázatban osztott meg mindent, amit tudni érdemes a vakcinákról, majd tisztázta, hogy mi tény és mi tévhit az oltással kapcsolatban.

Most egy újabb táblázatban hasonlították össze a Covid–19-et az influenzával.

Kattintson a képre, hogy nagyobb méretben lássa a táblázatot!

„A jelek szerint az újabb vírusvariánsok fertőzőképessége jobb, mint a világjárványt elindító variánsé, és a fiatalabbak körében is gyakoribb a súlyos kórlefolyás” – írták a posztban. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a kiszámíthatatlan lefolyás miatt kifejezetten fontos odafigyelni a megelőzésre, amit a járványügyi óvintézkedések betartásával (maszkhordás, távolságtartás, fokozott kézmosás és kézfertőtlenítés) és a védőoltások felvételével tehetünk meg.

Magyarországon folyamatosan zajlik az oltási kampány, a védőoltás mindenki számára ingyenes és önkéntes.

Regisztrálni vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon lehet.

A címlapfotó illusztráció.