×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kásler Miklós: A járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek!

 

A járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek, fegyelmezettnek kell maradni – erről írt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-bejegyzésében vasárnap.

A járványügyi védekezés eddigi legnehezebb hetei állnak előttünk. Hétfőtől olyan korlátozások lépnek életbe, amelyek célja a személyes találkozások számának és lehetőségének minimálisra csökkentése – hívta fel a figyelmet.

A legtöbb magyar család már szembesülhetett a koronavírus-fertőzés valóságával, de a tavasz beköszöntével bizonyára vannak, akik a bezárkózás, életünk szigorúbb korlátok közé szorítása ellen zsigerileg tiltakoznak” – írta.

Kásler Miklós a bejegyzésben orvos-miniszterként arra kért minden magyar embert, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, mert „ezek betartásával tudjuk szeretteink, ismerőseink, honfitársaink életét megmenteni”.

A mielőbbi szabadulás reményében versenyt futunk az idővel az oltások tekintetében. A társadalmi védettségnek ugyanis a közel egymillió beoltott, valamint az európai és világviszonylatban is előkelő átoltottsági adataink ellenére sem állunk még azon a fokán, amivel a fertőzöttek és a betegek számának meredek emelkedését vissza lehetne fogni. Ezért kell fegyelmezettnek maradni! – fogalmazott Kásler Miklós.

A címlapfotó illusztráció.