×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Harminc napra ingyenes lesz az internet a digitális oktatásban résztvevőknek

 

Harminc napra ingyenes lesz az internet a digitális oktatásban résztvevőknek – erről a kormányszóvivő beszélt a közösségi oldalára feltöltött videóban. Szentkirályi Alexandra azt mondta: a szolgáltatónál kell jelezni, ha valaki igényli az ingyenes szolgáltatást, amit a következő számlán írhatnak jóvá – hangzott el az M1-en.

„Márciusban az általános iskolás diákoknak és tanáraiknak is ingyenes lesz az internet, ugyanúgy, mint azoknak a tanulóknak és pedagógusoknak, akiknek korábban a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kellett átállniuk. Nehéz, de szükséges döntés volt, hogy a járvány megfékezésének érdekében, hogy az általános iskolákat átállítsuk a digitális oktatásra a következő hetekben. Tudjuk, hogy ez többlet erőfeszítést és újabb megoldandó feladatot jelent a gyerekeknek, a pedagógusoknak és nekünk, szülőknek is. Éppen ezért a kormány ebben a nehéz helyzetben is ott áll a családok mellett, hogy mérsékelje a terheket” – mondta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette: „a digitális oktatásban részt vevőknek továbbra is a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénylik az ingyenes szolgáltatást, amit a következő számlán írhatnak jóvá. A kedvezmény a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes, és egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni”.

A következő időszak mindannyiunk számára nehéz lesz, de annak a reményében döntött a kormány a szigorításokról, hogy húsvétkor már újra tudjuk indítani az életet” – hangsúlyozta.

A címlapfotó illusztráció.