×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Minden, amit a hétvégi tömeges oltásról tudni kell

 

Megkezdődött a koronavírus elleni AstraZeneca vakcina hétvégi beadásáról értesítő sms-ek kiküldése – értesült az MTI csütörtökön. Az sms-eket a vakcinainfó küldi, azokban szerepel a védőoltás beadásának helye és ideje, valamint az, hogy az oltás az AstraZeneca vakcinával történik.


Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával.  Az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét” – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a hétvégi oltási kampányra behívottak az sms-t a vakcinainfótól fogják megkapni, erről tudják majd beazonosítani, hogy nem csalók próbálják átejteni.

Az érintetteknek már elkezdték kiküldeni az sms-eket.

Az sms első részében részletesen tájékoztatnak arról, hogy pontosan hova és hány órára kell érkezni annak, akit behívtak oltásra. Majd az üzenet második részében azt is részletezik, hogy milyen vakcinával történik az oltás.

Az sms-tájékoztatóban arra is felhívják a figyelmet, hogy mindenki érkezzen pontosan, és aki teheti, a Koronavírus.gov.hu oldalról töltse le a hozzájáruló nyilatkozatot, és azt kitöltve vigye magával.

Ezt az SMS-t kapják meg azok, akiket behívnak a hétvégi tömeges oltásra.

A vakcinainfotól érkező sms (Forrás: M1)

A hétvégi akcióban 101 kórházban, 433 oltóponton

reggel nyolc órától este hét óráig várják az oltásra behívottakat

az egészségügyi dolgozók. Ezeken az oltópontokon óránként 12 főt tudnak beoltani.

Azok, akik megkapják az sms-t, pontosan és felkészülten érkezzenek. Hozzák magukkal személyi azonosító irataikat, tajkártyájukat és a kitöltött beleegyező nyilatkozatot. Emellett javasolt, hogy az érintettek praktikusan öltözködjenek, valamint legyen náluk víz, a cukorbetegeknél ennivaló – mondta Müller Cecília. Hozzátette, az sms-re ne válaszoljanak, az tulajdonképpen egy behívó.

Aki nem tud most hétvégén elmenni az oltásra máskor kerül sorra, de Müller Cecília azt kérte mindenkitől, hogy csak különösen halaszthatatlan ügyek miatt halassza el valaki a most hétvégi időpontot.

Fontos, hogy az oltásra érkezők maszkban és a számukra kijelölt időpontban jelenjenek meg az oltópontokon,

annak érdekében, hogy ne alakuljon ki zsúfoltság az oltópontok környékén – hangsúlyozta Müller Cecília. Mindez azt jelenti, hogy se előbb, se később ne jelenjen meg senki, mindenki az adott időpontra érkezzen.

Hozzátette, az egészségügyi dolgozókat az oltásra érkezett személyek irányításában a honvédség katonái segítik.

A címlapfotó illusztráció.