×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karikó Katalin elárulta, be lehet-e később is adni a Pfizer vakcinát

 

Karikó Katalin, a Pfizer vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó biokémikus szerint az is megfelelő, ha három hét helyett 35 nap telik el az első oltás után a második beadásáig.

A biokémikus ezt arra reagálva válaszolta a Facebook-oldalán egy követőjének, hogy Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap egy interjúban azt mondta: klinikai, tudományos és szakmai ismeretek alapján igyekeznek kitolni a második oltás időpontját, a Pfizer vakcinánál a korábbi 21 helyett 35 napra.

Karikó Katalin hangsúlyozta, hogy már az első oltás is véd, és „annak is jónak kell lennie”, ha csak hónapokkal később kapja meg valaki a második dózist – írta az Index.

A cikk szerint Karikó Katalin azzal kapcsolatban, hogy múlt héten az amerikai gyógyszerügyi hatóság közölte, a vakcina normál hűtési körülmények között is tárolható, azt írta: a vakcinákat korábban mínusz 70 Celsius-fokon tárolták, nem tesztelték mínusz 20 fokra, ezért bizonyíték hiányában nem is javasolták magasabb hőmérsékleten tárolni.

A címlapfotó illusztráció.