×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Francia segítséggel készül a legújabb Covid-vakcina

 

A francia Sanofi gyógyszeripari vállalat is besegít az amerikai Jonhson & Johnson koronavírus elleni vakcinájának gyártásába, az Európai Unió már meg is rendelt belőle 200 millió adagot.

Az Egyesült Államokban biztató adatok kerültek napvilágra az amerikai Johnson & Johnson koronavírus elleni vakcinájáról, amelyből a többivel ellentétben csak egy dózisra van szükség, valamint hűtőszekrényben tárolható.

A vállalatcsoport már kérelmezte az oltás engedélyezését az Európai Bizottságtól .

A döntést meghozó Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálata folyamatban van, a Reuters hírügynökség beszámolója szerint március közepére ígérték a választ. Az Európai Unió már 200 millió adagot rendelt a vakcinából, így ha az EMA elfogadja, a Johnson & Johnsoné lehet a negyedik oltás, amit az unió jóváhagy. Amennyiben ez megtörténik, várhatóan áprilistól indulhat a szállítás.

A Sanofi is besegít a Johnson & Johnsonnak

A Sanofi gyógyszergyár segítséget nyújt a koronavírus elleni vakcina gyártásában a Johnson & Johnsonnak – közölte a francia vállalat.

A Sanofi szabad bejárást biztosít majd a franciaországi Marcy–l’Étoile-ban található létesítményében a Johnson & Johnson számára, hogy ott is gyártani tudja a vakcináját. Ennek segítségével ebben az egy gyárban 12 millió adag vakcina készülhet havonta.

Elhasalt a Sanofi saját vakcinája?

A Sanofi és a Translate Bio amerikai csoport által közösen fejlesztett koronavírus-vakcina viszont „nem lesz kész idén” – nyilatkozta a francia gyógyszergyártó ügyvezetője a Journal du Dimanche című francia lapnak.

Az mRNS-technológián alapuló vakcinának a klinikai vizsgálata várhatóan még ebben a negyedévben megkezdődik.

A Sanofi januárban bejelentette, hogy júliustól több millió adag Pfizer/BioNTech-vakcina gyártásába és csomagolásába is besegít majd.

A címlapfotó illusztráció.