×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ebből a táblázatból mindent megtudhat a vakcinákról

 

A legjobb vakcina az, ami aktuálisan elérhető, és véd a fertőzéssel szemben – írja a KOVIDők nevű Facebook-oldal, amelyet két nemzetközileg elismert szegedi kutató szerkeszt. Táblázatukból mindent megtudhatunk, amit a Magyarországon alkalmazott koronavírus elleni vakcinákról tudni érdemes.

Hazánkban jelenleg ötféle koronavírus elleni vakcinával zajlik a lakosság oltása (Pfizer–BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Szputnyik V, Sinopharm).

A két nemzetközileg elismert szegedi kutató – Horváth Péter informatikus és Kintses Bálint biológus – nevével fémjelzett, hiteles és független tájékoztató csatorna, a KOVIDők most egy táblázattal segíti az embereket abban, hogy kiigazodjanak a különböző vakcinatípusok közt.

Kattintson a képre, hogy nagyobb méretben lássa a táblázatot!

 

„Minden oltóanyag hatásosan véd a Covid–19 megbetegedést okozó Sars-Cov–2 koronavírus-fertőzéssel szemben, és mindegyik biztonságos” – hangsúlyozzák bejegyzésükben.

A legjobb vakcina az, ami aktuálisan elérhető, és véd a fertőzéssel szemben

– emelték ki. Hozzátették: „Éljünk az első oltási lehetőséggel, mert aki nem oltatja be magát, előbb vagy utóbb biztosan megfertőződik, és a betegség kórlefolyása kiszámíthatatlan!”

Magyarországon folyamatosan zajlik az oltási kampány, a védőoltás mindenki számára ingyenes és önkéntes.

Regisztrálni Vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon lehet.

A címlapfotó illusztráció.