×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A Gyurcsány-párti háziorvos szerint a betegség jobb, mint a vakcina

 

Új szintre lépett Gyurcsány Ferenc pártjának oltásellenessége, ráadásul most a DK háziorvosként dolgozó egészségügyi szakpolitikusa, Komáromi Zoltán tett egy elképesztő kijelentést.

Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa, aki háziorvosként dolgozik Budapesten, szerdán az ATV vendége volt, ahol döbbenetes kijelentéseket tett.

Az alábbi párbeszéd zajlott le a stúdióban:

Műsorvezető: ...a kormányzat azt mondja, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. És ezzel tényleg nem, nehéz vitatkozni...
Komáromi Zoltán (közbevág): Én vitatkozok...
Műsorvezető: …Covidba idáig a világon meghalt két és fél millió ember...
Komáromi Zoltán (közbevág): Én ezzel vitatkozok!
Műsorvezető: ...oltásba még senki.
Komáromi Zoltán: Világos. Én vitatkozom ezzel...

A teljes beszélgetést az alábbi videón nézheti meg (7.06-tól látható a fenti jelenet).

Eszerint Gyurcsány Ferenc párttársa nem ért egyet azzal, hogy

bármilyen vakcina jobb, mint a betegség.

E logika szerint a betegség jobb egyes vakcináknál. Elképesztő és elkeserítő az érvelése, hiszen Komáromi Zoltán praktizáló háziorvos.


Az M1 Híradója is beszámolt arról, hogy Komáromi Zoltán az ATV-ben

folytatta kommunikációs hadjáratát a kínai oltóanyag ellen.

Komáromi az ATV-ben azt is mondta, hogy „kutyaszorítóban érzi magát”. Na, nem azért, mert háziorvosként használja a szakemberek által biztonságosnak és hatékonynak ítélt, több országban, több millió emberen alkalmazott kínai vakcinát, miközben pártja folyamatosan hergel a Sinopharm oltása ellen.

Hanem azért, mert az oltóanyag dobozában kínai nyelvű használati utasítás van, ezért (szerinte) nem tudja megfelelően tájékoztatni a pácienseit az oltás előtt.

Holott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján február 19. óta olvasható az orvosoknak szóló alkalmazási előírás, illetve a pácienseknek a betegtájékoztató is – magyar nyelven.

Igaz, utóbbiakat Komáromi „összetákoltnak” tartja.

Tehát a DK-s háziorvosnak a magyar egészségügyi szakemberek véleménye sem számít: hiába van a tájékoztatókban részletesen leírva, hogy többek között kiket lehet beoltani a készítménnyel, milyen oltási reakciók léphetnek fel, ezeknek mekkora az esélyük, és az is, hogy a klinikai tesztek milyen eredményeket hoztak világszerte.

A Gyurcsány-párt egészségügyi szakpolitikusa tehát tovább támadja a vakcinát, ennek eredménye a praxisában beoltottak számán is látszik: elmondása szerint 122 pácienséből csupán 22-en kérték a kínai vakcinát, miután ő elküldte számukra az OGYÉI kínai vakcinára vonatkozó alkalmazási előírását.

Komáromi érvelése itt is megbicsaklik, hiszen először azt állítja a kínai nyelvű papírt lobogtatva, hogy a vakcinának nincs magyar nyelvű tájékoztatója, aztán „összetákoltnak” nevezi, majd arról beszél, hogy kiküldte ezeket a betegeinek.

A fentiek után talán nem meglepő, hogy a praxisába tartozó emberek közül csak nagyon kevesen kérték a kínai vakcinát, hiszen egy laikus beteg nem biztos, hogy el tud igazodni egy orvosi készítmény alkalmazási előírásán.

Neki az a megnyugtató,

ha az orvos, akiben megbízik, megnyugtatja, és ajánlja számára a vakcinát.

Nem ez az első hajmeresztő húzása Komárominak: a hét elején a Népszavának nyilatkozott arról, hogy nem szívesen oltana a kínai vakcinával. Az írásban Komáromit „budai háziorvosként” mutatták be, nem említve, hogy a DK politikusa.

A DK-sok egyébként hónapokig hangoltak az orosz vakcina ellen is. Erről váltottak nemrég a kínai oltóanyag bírálatára, miután kiderült, hogy a Szputnyik V hatékonysága 90 százalék fölötti. Pedig korábban beismerték: nem értenek a virológiához.

„Mi nem tudjuk megmondani, hogy az egyik vagy másik vakcinát hogyan kell előállítani. Talán még azt sem, hogy szigorúan szakmai alapon, melyik vakcina jobb, mint a másik, mert nem értünk hozzá” – vallotta be Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

Ez azonban nem akadályozta meg pártja polgármestereit, hogy nemrég azt követeljék,

az általuk vezetett kerületekben ne lehessen oltani a kínai és az orosz vakcinával.

A hatalomért a baloldalnak tényleg semmi se drága, még az emberi életek sem – reagált minderre a Fidesz. A kormánypárt szerint Gyurcsány polgármesterei már ott tartanak, hogy a saját kerületeikben képesek lennének elzárni az emberektől bizonyos – a baloldalnak nem tetsző – oltóanyagokat.

Azt is tudjuk, hogy azért csinálják ezt az oltás- és vakcinaellenes kampányt, mert a baloldalnak az a politikai stratégiája, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg, több legyen a halott, és dőljön be a gazdaság” – írták közleményükben.

Március elejéig csaknem 465 ezer oltást adnak be itthon, ennek jelentős részét – 275 ezret – a kínai vakcinából.

Csak így lehet legyőzni a harmadik hullámot,

illetve a lehető leghamarabb feloldani a korlátozásokat és újraindítani az országot. Ha a kormány csak a brüsszeli beszerzésekre támaszkodna – ahogy azt a balliberális politikusok erőltetik –, akkor a járvány sokkal tovább tartana, és többen betegednének és halnának meg koronavírus-fertőzésben.

Orbán Viktor miniszterelnök eközben arra kéri az embereket:

minél többen regisztráljanak és oltassák be magukat,

mert az egész eddigi járvány legnehezebb két hete áll előttünk. Hasonlóra biztat Müller Cecília országos tiszti főorvos és az összes járványügyi szakember is.

Regisztrálni a Vakcinainfo.gov.hu  internetes címen lehet a védőoltásra.