×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Minden gyártási tételből érkezett vakcinát bevizsgálnak, akár Keletről, akár Nyugatról jött

 

A harmadik hullámban a variáns mutánstörzsek sokkal fertőzőbbek, mint az első két hullámban, és sokkal súlyosabb tünetekkel is járnak. Éppen ezért is fontos, hogy betartsuk a védelmi intézkedéseket.

A legfrissebb járványügyi információkról tájékoztatott az operatív törzs.

Az operatív törzs tájékoztatója (2021.02.23.)ÉLŐ: A legfrissebb járványügyi adatokról tájékoztat az operatív törzs.

Közzétette: hirado.hu – 2021. február 23., kedd

 

 

 

A harmadik hullám is itt van

A múlt heti első és második körös oltással eddig 457 096 fő kapott védettséget, közülük 205 720 fő már a második adagot is megkapta. Ennek köszönhetően a magyarországi átoltottság jóval megelőzi az uniós átlagot – mondta György István államtitkár.

Azonban tanúi lehetünk, hogy elkezdődött a harmadik hullám. Éppen ezért arra kérnek mindenkit, aki még nem tette meg, hogy regisztráljon a vakcinára.

Annak köszönhetően, hogy Magyarország nemcsak az uniós forrásokra támaszkodik, lehetővé vált, hogy a héten újabb 275 ezer embert oltsanak be a kínai vakcinával.

Hétfőn este megérkezett a második orosz vakcinaszállítmány is.

Az egészségügyi dolgozók oltása befejeződött, ahogy a szociális intézményekben is befejezték a regisztráltak oltását. Ezekben az intézményekben, akik még nem regisztráltak, de meggondolták magukat és mégis szeretnének vakcinát azt az intézményvezetőknek jelezzék!

A héten a hatvan év felettiek, és a hatvan év alatti krónikus betegek oltása zajlik.

Kedden hajnalban elkezdték szállítani a kínai vakcinát az önkormányzatok számára. 52 ezer adag Pfizer vakcina érkezett, amelyeket a kórházi oltópontokon fogják beadni. A a háziorvosok praxisonként tíz-tíz embert küldhetnek az oltópontokra.

A héten több mint 27 ezer második oltást is beadnak, ennek köszönhetően 800 ezerre nőhet a beoltottak száma az országban.
A háziorvosok az oltásra behíváshoz önkormányzati segítséget is fognak kapni. A háziorvosok hetente frissülő listát kapnak. Minden beérkezett vakcinát azonnal eloltanak, de csak abban a tempóban tudnak haladni, ahogy a vakcinák beérkeznek az országba.

Azt is elmondta, az országba beérkezett vakcinák hatékonyak és biztonságosak, ez igaz a keleti vakcinára is. Ne felejtsük el, a vakcina életeket ment – zárta gondolatait az államtitkár.

A kocsma nem bírta a zárva tartást

Tegnap 137 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Két vendéglátóhely bezárásáról döntöttek, mivel nem tartották be a védelmi intézkedéseket. Egy Pest megyei kocsmát és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei vendéglátóhelyet zártak be ideiglenesen.

Ugyanakkor 359 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt, valamint 5 238 hatósági házi karantént rendeltek el, és 11 092 esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat.

​Nemzetközi szinten is hatalmas számokat látunk: több mint 111 millióan fertőződtek meg a világban.

Minden gyártási tételből érkezett vakcinát bevizsgálnak

Hazánkban az elmúlt napon 1 628 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 407 274 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 450 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 310 848 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 976 fő. Kórházban 4 582 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 396-an vannak lélegeztetőgépen – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

A mai napon kétféle vakcina is érkezett: 104 130 Pfizer és 100 ezer Szputnyik V vakcina, amit, mivel új gyártású, hamarosan be is fognak vizsgálni.

Többen vannak, akiket már behívtak, de mivel nem volt elégséges AstraZeneca vakcina, nem kaphatták meg az oltást, most az ő beoltásukra is lehetőség lesz.

A harmadik hullámban a variáns mutánstörzsek sokkal fertőzőbbek, mint az első két hullámban, és sokkal súlyosabb tünetekkel is járnak. Éppen ezért is fontos, hogy betartsuk a védelmi intézkedéseket.

Ha valaki tünetét észlel magát, vegye komolyan, ne menjen közössége és telefonon konzultáljon háziorvosával. Nagy az egyéni felelősségünk, hiszen közösségbe terjed a vírus.

​Az interneten sok álhír terjed. Éppen ezért arra kér mindenkit, hogy csakis a szakemberekre hallgassanak. Ha bárkit behívnak oltásra éljen a lehetőséggel, ne hezitáljon és oltassa be magát. Már csak azért is, a tapasztaltok azt mutatják, hogy poszt-kovid szövődmények is kialakulhatnak, melyek kezelése nagyon hosszú folyamat.
Bárhonnan is érkezik a vakcina, akár keletről, akár nyugatról, minden gyártási tételből érkezett vakcinát bevizsgál a Népegészségügyi Központ – válaszolt Müller Cecília egy kérdésre.

A címlapfotó illusztráció.