×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Merkely Béla elárulta, miért oltották be a Szputnyik V vakcinával

 

Igazolt koronavírus-fertőzése után három hónappal Merkely Béla is megkapta a koronavírus elleni védőoltást. A Semmelweis Egyetem rektorát az orosz Szputnyik V vakcinával oltották be.

„Igazolt Covid-fertőzésem után 3 hónappal, ma én is megkaptam a koronavírus elleni védőoltást 4 orvoskollégámmal együtt. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes oltott be minket az orosz Szputnyik V vakcinával” – írta Facebook-oldalán Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem rektora hozzátette:

bízom benne, hogy a vakcinák iránti közbizalom még inkább növekedni fog honfitársainkban.

A Semmelweis Egyetemen 2020. december 26-án kezdték meg az oltásokat, mára a betegágy mellett dolgozó orvosok 100 százaléka, míg a szakdolgozók 92 százaléka védett, és ezzel gyakorlatilag megszűnt a koronavírus terjedése.

Az 5800 egészségügyi területen dolgozó munkavállaló közül jelenleg mindössze három olyan szakdolgozó van távol igazolt koronavírus-fertőzés miatt, akik korábban nem kapták meg az oltást – írta közleményében az intézmény.

Az egyetem egészségügyi dolgozói közül folyamatos azoknak az oltása is, akiknek több mint három hónapja volt igazolt koronavírus-fertőzésük, és ezért engedélyt kapnak a vakcinációra.

Ennek keretében kapta meg a védőoltást a koronavírus-fertőzésen múlt novemberben átesett Merkely Béla rektor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója négy másik kollégájával együtt.

Az egyetemen 2020. december 26-tól a Pfizer–BioNTech oltóanyagát alkalmazták, majd 2021. január 14-én érkezett meg a Moderna vakcinája, amelyet elsősorban az idősotthonokban használtak, mostantól pedig a Szputnyik V-vel bővül a védőoltások köre.

Mint ismert,

az oltási terv alapján folytatódik a héten a vakcinák beadása.

Jelenleg főleg azok a 60 év feletti emberek kapják meg a Szputynyik V vakcinát, akiknek nincs krónikus betegségük.
A krónikus betegséggel küzdő 60 év alattiak az AstraZeneca oltását kapják meg a háziorvosuktól.

Az oltásra regisztrálni a Vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet, ahol a nemzeti konzultáció kérdéseire is választ adhatunk.