×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nemzeti konzultáció indul februárban az újranyitásról

 

Február közepén nemzeti konzultációt indít a kormány az újranyitás kérdéseiről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó rendezvényén.

Amikor az első hullámot legyőztük nyár elejére, akkor nemzeti konzultációt indított a kormány. Ez az egyik legfontosabb fegyver, ezzel egyetértési pontokat lehet létrehozni. A politikai hatalom a közös cselekvés képessége. Mi ezt nevezzük hatalomnak. A nyáron tartott konzultációból kiderült, vannak, amiket kibírnak az embereket, vannak, amiket nem bírnak ki. Kibírják,

ha bezárnak az éttermek, kávézók, mozik, de kibírhatatlan lett volna az óvodák, iskolák és munkahelyek bezárása. Ezért ezeket nem zártuk be.

mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, gazdasági szempontból a védekezés január elsejétől lezárult. Azért nyilváníthatjuk lezárultnak, mert van vakcina Magyarországon, és ezzel a járvánnyal szemben a vakcina segít a legtöbbet, valamint a vakcina széles körű alkalmazása nyitja meg az új gazdasági korszakot is. Ezért indítottuk meg az újraindítási akciótervet is.

Mikor indul újra az élet? Március elsejéig hosszabbítottuk a korlátozásokat. Úgy tervezzük, hogy

február közepén indítunk nemzeti konzultációt a hagyományostól eltérő online formában a nyitás kérdéseiről

– emelte ki.

Ez a disputa, ez a konzultáció értelmes, mert van vakcina, van miről beszélni. Ha van vakcina, akkor van beoltás, ha van beoltás, van védettség, ha van védettség, újra lehet indítani az országot is” – fogalmazott a kormányfő.

Hangsúlyozta, Magyarországon nyugati, keleti, orosz, kínai, amerikai és angol vakcina is elérhető. A fontos, hogy az oltóanyag elérje célját.

A címlapfotó illusztráció.


A címlapfotó illusztráció.