×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Olvasóink szerint a tagállamoknak alternatív forrásokat kell találniuk a vakcina beszerzésére

 

A magyar kormány lassúnak tartja a Brüsszel által koordinált uniós vakcinabeszerzést és -szállítást. A nyugati oltóanyagok lassan és kis mennyiségben érkeznek, ami jelentősen korlátozza és fékezi a védőoltások beadásának ütemét.

A kormány szerint a magyar emberek egészségének és életének megvédése érdekében az EU-s vakcinabeszerzésen túl is szükséges az oltóanyagok beszerzése, a kormány ehhez kész további pénzügyi fedezetet biztosítani.

Közben a többi uniós tagállamba sem jut megfelelő mennyiség a koronavírus elleni vakcinából. Markus Söder bajor miniszterelnök korábban azt mondta a Bild am Sonntagban, hogy az Európai Bizottság kudarcot vallott feladatában, ugyanis képtelen volt elegendő vakcinát lefoglalni.

Nem csoda, hogy egyre több a kritikus hang, a Politico egy elemzésben rámutatott, a jelenlegi oltási ütemmel csak 2024 márciusára érné el a célját Brüsszel.

A hirado.hu szavazásának végeredményéből kiderült, olvasóink több mint fele gondolja úgy, hogy a tagállamoknak alternatív forrásokat kell találniuk a vakcina beszerzésére. Jelentős részük szerint pedig az a minimum, hogy valaki lemondjon, mivel a késlekedés miatt Európa-szerte emberek halnak meg.

Csupán öt százalék gondolja úgy, hogy semmit nem lehet tenni, így működik a bürokrácia.

A címlapfotó illusztráció.