×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Merkely: Sokkal veszélyesebb a vírus, mint a vakcina esetleges mellékhatása

 

Az oltás beindítja a szervezet immunrendszerét. Ennek következtében jelentkezhet bőrpír, de érezhetünk hidegrázást is a beadását követően. Erről beszélt Merkely Béla az oltási kampány legújabb videójában. A Semmelweis Egyetem rektora elmondta: jelentős szövődményeket csak extrém ritka esetben találnak, azok is gyógyíthatók. Ezzel szemben a koronavírus-fertőzésnek azonban súlyos következményei lehetnek. A kormány által indított videósorozatban elismert orvosok beszélnek a vakcinát övező fontos kérdésekről – közölte az M1 Híradó.

Jelentős szövődményeket extrém ritkán találunk, azok is gyógyítható szövődmények. Ezzel szemben sajnos a Covid–19 fertőzésnek súlyos következményei vannak: lélegeztetőgép, halál, sok szervi elégtelenség, adott esetben a koronavírus-fertőzés után hosszan tartó betegség, amely nem összehasonlítható bármely vakcinának az esetleges minimális úgynevezett oltási reakciójával – fogalmazott Merkely Béla.

Müller Cecília országos tiszti főorvos vasárnap arról beszélt, hogy Magyarországon egy tervezett rend szerint halad az oltási kampány, regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.