×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ilyen grafikán még nem látta a járványgörbét

 

A hirado.hu grafikán mutatja be a koronavírus-járvány magyarországi alakulását. Magyarország a világ számos országához képest előkelő helyezést ért el mind a megelőzésben, mind a védekezésben.

A koronavírus-világjárvány Magyarországot sem kímélte, bár a világ számos országához képest előkelő helyezést értünk el mind a megelőzés, mind a védekezés tekintetében. Az első hullámban szinte példátlanul jól teljesített hazánk, de a második hullám kezelésében is élen jártunk, köszönhetően a kormányzati intézkedéseknek és a magyar emberek hozzáállásának.

A hirado.hu grafikáján nyomon követheti a járványhelyzet alakulását 2020 novemberétől kezdve. Jelenleg a fertőzöttek és a halálozások száma is csökkenő tendenciát mutat, de a járvány alakulását igazán jól az aktív fertőzöttek száma mutatja meg, ez pedig a november eleji látványos felfutás idején volt hasonlóan alacsony szinten.

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a második hullám lecsengőben van Magyarországon, de

ahhoz, hogy ez a kedvező tendencia fennmaradjon és folytatódhasson, szükség van a korlátozó intézkedések betartására.

A végső megoldást a vakcina jelenti, hiszen csak a lakosság megfelelő átoltottsága esetén mondhatunk búcsút a korlátozó intézkedéseknek, ezért

arra kérjük Olvasóinkat, hogy hallgassanak a szakemberekre, éberségük ne lankadjon, és oltassák be magukat, amint lehetséges, addig pedig tartsák be a korlátozó intézkedéseket, ezzel segítve, hogy mihamarabb magunk mögött hagyjuk a válságot.

A címlapfotó illusztráció.